Τα κόμματα αποδοκιμάζουν δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για τη δημόσια Παιδεία

Ολα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ αποδοκίμασαν σήμερα δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ Χ.Γεωργιάδη με τις οποίες απαξίωνε  τη δημόσια Παιδεία όταν σε ερωτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως το δικό του παιδί πηγαίνει σε ιδιωτικο σχολείο.Συγκεκριμένα χθες   ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επί λέξει:Unknown-3 copy
«Εσείς θα θέλατε το δικό σας παιδί να πηγαίνει σε ένα σχολείο του οποίου οι εκπαιδευτικοί να μην επιλέγονταν με διαδικασία, με αξιολόγηση, με εξέταση, αλλά με τη σειρά, με την ηλικία, με την αρχαιότητα;»

 

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του αποδοκιμάζει τις δηλώσεις ΥΠΟΙΚ  σημειώνοντας πως πρόκειται για μια δήλωση απαξιωτική για τους εκπαιδευτικούς που έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες και χειρότερες δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη.
Οι δηλώσεις αυτές, προστίθεται, αποκαλύπτουν τρία στοιχεία:
Πρώτο, το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, σε σχέση με τη δημόσια παιδεία.
Δεύτερο, την υποτίμηση της αξίας και της προσφοράς της δημόσιας παιδείας και των εκπαιδευτικών.
Τρίτο, τον πραγματικό τους στόχο που είναι η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και η ενίσχυση ιδιωτικών σχολείων για τους λίγους και τους εκλεκτούς.

Συμμαχία Πολιτών

Στην ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών αφού καλεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αντιληφθεί ότι είναι κυβέρνηση όλων των Κύπριων και όχι μόνο των πλουσίων, τονίζει:
«Προκλητικός και εριστικός απέναντι στους εκπαιδευτικούς εμφανίστηκε ο Υπ. Οικονομικών στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι. Ενώ όλοι καλούν όλους τους εμπλεκόμενους να ρίξουν τους τόνους και με πνεύμα συναίνεσης να προσέλθουν σε ένα ειλικρινή διάλογο, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να μηδενίσει το εκπαιδευτικό έργο στα δημόσια σχολεία.
Με αυτό το επιχείρημα θέλησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το δικό του παιδί πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο. Αυτή είναι η ιδεολογία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Οι οικονομικά προνομιούχοι μπορούν να επιλέγουν τις ιδιωτικές υπηρεσίες ενώ η μάζα του λαού να έχει ως επιλογή τις δημόσιες υπηρεσίες τις οποίες όμως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν φρόντισε να αναβαθμίσει. Αυτό συμβαίνει τόσο στο ζήτημα της Υγείας όσο και της Παιδείας.
Η Συμμαχία Πολιτών απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση να αναλάβει δράση, να εγκύψει στην υγεία και στην παιδεία και να προβεί σε όλες εκείνες τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.
Η παροχή καλής και σύγχρονής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και παιδείας αποτελεί δικαίωμα των πολιτών και όχι προνόμιο των λίγων.»

Κίνημα Οικολόγων

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει:

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πάντα υποστηρίζουμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πριν από την διαδικασία της πρόσληψης.

Το σίγουρο είναι ότι η ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι να στέλνει τα παιδιά των οικογενειών που έχουν την οικονομική άνεση στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά να διορθώσει τα κακώς έχοντα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αν οι εκπαιδευτικοί στη δημόσια εκπαίδευση είναι εν γένει τόσο άχρηστοι και αναξιόπιστοι ώστε οι Υπουργοί της κυβέρνησης να μην τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αν τα δημόσια Νοσοκομεία μας είναι τόσο ανεπαρκή ώστε να μην τα χρησιμοποιούν οι Υπουργοί της κυβέρνησης κ.ο.κ. τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ιδιά την κυβέρνηση .

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση και να στοχοπροσήλωσει τις ενέργειες της στην εξυγίανση και την μεταρρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.»