Η κυβένηση απαντά στο Γ.Γ. ΑΚΕΛ για την κρίση στην Παιδεία

Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη στιγμή που έχει βρεθεί η Παιδεία μας, θα ανέμενε κανείς από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί υπεύθυνα στην κρίση που ταλανίζει imagew-3.aspxτην Παιδεία, ως αποτέλεσμα μιας πρωτόγνωρης αξίωσης μιας ομάδας εργαζομένων να συνεχίζουν να τυγχάνουν προνομίων που τους διακρίνουν από όλες τις τάξεις εργαζομένων, αναφέρει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, απαντώντας σtα όσα δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, για το θέμα της Παιδείας.

Σε γραπτή δήλωση της η κ. Βασιλείου αναφέρει ότι «αντί ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ να υποθάλπουν την κρίση χάρη καθαρά κομματικών συμφερόντων, ορθότερο είναι να αναλογιστούν το καλώς νοούμενο συμφέρον του κράτους και του συνόλου των εργαζομένων υπαγορεύει».

«Διερωτόμαστε ειλικρινά πόσο εναρμονίζονται οι δηλώσεις του ΓΓ με τις διαχρονικές διακηρύξεις του ΑΚΕΛ, το οποίο κόπτεται, τάχα, για τους όρους εργασίας των χαμηλά αμειβόμενων συμπολιτών μας και πόσο εναρμονίζονται με τις συνθήκες δικαιοσύνης για όλους τους εργαζόμενους», προσθέτει.

Η κ. Βασιλείου διερωτάται επίσης «αν το ΑΚΕΛ και ο ΓΓ του αποδέχονται να διασπαθίζονται 52,7 εκ. ευρώ σε απαλλαγές εκπαιδευτικού χρόνου, αντί να δαπανώνται για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία, όπως την υλικοτεχνική υποδομή, την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, τα προγράμματα αντιμετώπισης της παραβατικότητας και σωρεία άλλων σημαντικών θεμάτων που έχουν καθοριστεί με τη συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου».

Επίσης, διερωτάται «πώς το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η Κυβέρνηση θέλει τάχα τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, όταν η Κύπρος είναι από τις χώρες που δαπανούν τα περισσότερα χρήματα για την Παιδεία στην Ευρώπη, και οι εκπαιδευτικοί  μας, ως γνωστόν, είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στον ευρωπαϊκό χώρο».

«Δυστυχώς όμως, ταυτόχρονα, τα χαμηλά μαθησιακά αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τη δαπάνη που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης για την εκπαίδευση», προσθέτει.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος αναφέρει ότι «ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλείται να απαντήσει αν προσφέρει την όποια υπηρεσία προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της Παιδείας, όταν καλώς γνωρίζει», όπως σημειώνει, «πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υπαναχώρησαν από μια σειρά συμφωνιών, όπως εκείνη της 27ης Ιουλίου, της 23ης Αυγούστου και ακόμα πιο πρόσφατα της 6ης Σεπτεμβρίου 2018».

«Λυπούμαστε, επίσης, διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο έναν άλλο ισχυρισμό του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών σαν αγώνα του συνόλου των εργαζομένων», προσθέτει.

Και το άμεσο ερώτημα που καλείται ο κ. Κυπριανού να απαντήσει, σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, «είναι κατά πόσον υπάρχει άλλη ομάδα εργαζομένων στον δημόσιο, ημιδημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, είτε στην Κύπρο, είτε σε όποια άλλη χώρα της Ευρώπης, που τυγχάνουν των όσων ωφελημάτων και ευεργετημάτων που οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου απολαμβάνουν».

Τέλος, η κ. Βασιλείου διερωτάται κατά πόσον «πιστεύει ειλικρινά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πως η Κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τις ετσιθελικές της τάχα αποφάσεις, όταν εκτός των ως άνω συμφωνιών καλεί σε διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα θέματα της Παιδείας».