Διαφημίζει το ξεπούλημα της Αρχής Λιμένων ο Υπ. Συγκοινωνιών

«Τόσα του’παν τόσο ξέρει » ο Υπουργός Συγκοινωνωιών Μάριος Δημητριάδης και  σήμερα ξεκίνησε την εκστρατεία διαφήμισης του ξεπουλήματος  και της Αρχής Λιμένων. Χωρίς να έχει ενώπιον του οποιαδήποτε σοβαρή μελέτη  ισχυρίστηκε  πως θα είναι « τεράστια τα οφέλη από την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Λιμένων».CNA_Ma52f77c6227e41409b18e65362ab8487

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών όταν  κλήθηκε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου να αναφερθεί στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της Αρχής Λιμένων είπε ότι «η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος 2015.Είπε  ακόμα ότι “γίνεται σημαντική δουλειά και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τις πρώτες ενδείξεις από τους συμβούλους”.

Ανέφερε επίσης ότι τα οφέλη (από την ιδιωτικοποίηση) “θα είναι τεράστια” διότι, όπως ισχυρίστηκε « η διαδικασία θα φέρει στρατηγικό επενδυτή που θα διαχειρίζεται τα λιμάνια.

“Αυτός είναι ο στόχος. Θα υπάρξει προστιθέμενη αξία με την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο και πρέπει να βρούμε το σωστό στρατηγικό επενδυτή για τη διαχείριση”, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο στρατηγικός επενδυτής ενδεχομένως να εμπεριέχει κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας, ο . Υπουργός είπε ότι «όλα τα εργασιακά θέματα θα τα συζητήσουμε και τα συζητούμε μαζί με τους εργαζόμενους και μαζί θα βρούμε λύση”(!)

Υπάρχει, είπε, θεσμοθετημένη διαδικασία που προβλέπεται από τη Βουλή ότι, για οποιονδήποτε οργανισμό, που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, συστήνεται επιτροπή στην οποία εκπροσωπούνται εργαζόμενοι και εκεί συζητούνται διάφορα εργασιακά θέματα.

Οι ιδιωτικοποιήσεις είπε, πρέπει να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν “για να μη γίνουν λάθη του παρελθόντος”.