Τα έβαλε με τους σιτοπαραγωγούς ο Υπουργός Γεωργίας

 

Πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ την προσεχή Δευτέρα

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης την αντίδραση των σιτηροπαραγωγών οι οποίοι ανακοίνωσαν  ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους την προσεχή Δευτέρα.κουγιάλης_Υπ.Γεωργίας_1_

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Κουγιάλης ισχυρίστηκε ότι όσον αφορά τις εκταρικές επιδοτήσεις “δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να στερηθεί από τους Κύπριους γεωργούς ούτε ένα ευρώ”.

Χαρακτηρίζοντας ως αδικαιολόγητους τους σιτοπαραγωγούς, είπε ότι “τους έχουμε βοηθήσει πάρα πολλές φορές, πέρσι μάλιστα είχαν πληρωθεί πρώτοι από όλους και είχαν δημιουργηθεί και άλλα προβλήματα εκεί, φέτος πάλι ξεκινούμε από τους σιτοπαραγωγούς, ξεκινούμε με αυτούς που είναι ταυτόχρονα και κτηνοτρόφοι και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματά τους και όλοι οι υπόλοιποι και επαναλαμβάνω μέχρι τις 10 Ιανουαρίου δηλαδή σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουν πάρει όλα τους τα λεφτά”.

Σε παρατήρηση ότι διεκδικούν και άλλες αποζημιώσεις, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι έχουν πάρει αποζημιώσεις για την ανομβρία 12 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα έξι είχαν καταβληθεί από το κράτος.
Αυτές οι επιδοτήσεις, είπε, δίνονται από την 1η Δεκεμβρίου και μετά ενώ πέρσι δόθηκαν επιδοτήσεις σε δύο δόσεις, μια τον Ιανουάριο και μια τον Μάρτιο.

“Θα καταβληθούν αυτές τις μέρες 12 εκατ. ευρώ και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου άλλα 24 εκατ. ευρώ. Αρα, οι σιτηροπαραγωγοί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν πάρει ό,τι δικαιούνται σε εκταρικές επιδοτήσεις”, ανέφερε.