Με τον Υπουργό Παιδείας συναντάται σήμερα ο Προεδρος Αναστασιάδης

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης imagew.aspxθα έχει σήμερα Δευτέρα, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, με στόχο να ενημερωθεί για την κατάσταση στον χώρο της Παιδείας, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε απόψε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του την Κυριακή στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Τρόοδος, και κληθείς να πει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Παιδεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ενημερωθώ από τον Υπουργό Παιδείας και εν συνεχεία θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις».

Ελπίζω, συνέχισε, «να επικρατήσει σύνεση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, να αντιληφθούν ότι χρειάζεται η συνεννόηση και ιδιαίτερα κατανόηση ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης δεν είναι ποσώς για να μειώσουν το κύρος, αλλά αντίθετα να αναβαθμίσουν και την Παιδεία και το κύρος των καθηγητών μας».

Εξάλλου, σε ερώτηση τι σκέφτεται να κάνει για το θέμα της Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «κάτι σκέφτομαι».