Με αντίμετρα απαντά η Μόσχα στην Ελλάδα για την απέλαση διπλωματών της

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ελληνα Πρέσβη στη Μόσχα imagew-1.aspxστον οποίο επέδωσε διάβημα.

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

“Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες”.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, ενώ απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο αξιωματούχων της Μόσχας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ανδρέας Φρυγανάς, έλαβε ένα σημείωμα στο οποίο αναγράφονταν τα μικρής κλίμακας μέτρα που πάρθηκαν από τη ρωσική πλευρά, σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας, τον Ιούλιο αυτού του έτους, εναντίον Ρώσων διπλωματών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε στον Ελληνα πρέσβη την απόφαση να απελαθεί ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών ο οποίος χαρακτηρίζεται από την Μόσχα «ως ο Έλληνας εκπρόσωπος της ΕΥΠ στην Ρωσία» ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών.