Παραιτήθηκε ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας

 

Παραιτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Έλληνας υπουργός imagew-8.aspxΠροστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Η παραίτηση του κ. Τόσκα έγινε δεκτή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τα καθήκοντά του αναλαμβάνει, μέχρι νεωτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τόσκας είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για τους χειρισμούς του στις μεγάλες πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, ενώ όπως είχε ο ίδιος δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου, είχε παραιτηθεί την επόμενη της εθνικής τραγωδίας χωρίς όμως η παραίτησή του να γίνει τότε δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού» ήταν το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter, ευχαρίστησε τον κ. Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας, με γραπτή ανακοίνωση ευχαριστεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα. Συμπλήρωσε ότι «η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών».

Σχολιάζοντας την παραίτηση Νίκου Τόσκα, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».