Διώκονται παράνομα από το καθεστώς Ερντογάν Τ/κ δημοσιογράφοι

Το καθεστώς Ερντογάν διώκοντας συστηματικά την ελευθερία του λόγου, έχοντας φυλακίσει παράνομα εκατοντάδες δημοσιογράφους και παραβιάζοντας wK3hk4uQLWOe7YnqfbZhτα ανθρώπινα δικαιώματα, προέβη στην παράνομη απόφαση να δικάσει σε δικαστήριο στην Άγκυρα τους Τ/κ δημοσιογράφους Σενερ Λεβέντ και Αλί Οσμάν κατηγορώντας τους για αντιπολιτευτικά δημοσιεύματα στην Τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα».
Η  Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωη της εκφράζει την συμπαράσταση της προς τους δύο δημοσιογράφους , πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διώκονται παράνομα και αναμένεται να δικαστούν από τουρκικό δικαστήριο, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα τους τόσο ως δημοσιογράφοι όσο και ως πολίτες.
Καλεί  τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες όπως προστατεύσουν τους δύο δημοσιογράφους που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ για τις παράνομες αποφάσεις της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον Ευρωπαίων πολιτών.
Δεν μπορούμε, καταλήγει,  να στεκόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια όταν το τουρκικό κράτος αυθαιρετεί εναντίον συμπολιτών μας που το μόνο τους αδίκημα ήταν να εκφράσουν την αντίθετη γνώμη τους.

Στην Τουρκία μεταφέρθηκαν από τα κατεχόμενα οι φερόμενοι ως ύποπτοι  μέλη της FETÖ

 

Στο μεταξύ, στην Τουρκία μεταφέρθηκαν οι 19 πρώην στρατιωτικοί, οι 9 γυναίκες και τα 17 παιδιά που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, στην κατεχόμενη Κερύνεια με την κατηγορία ότι συμμετέχουν στην οργάνωση Γκιουλέν (FETÖ).

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στις τ/κ εφημερίδες, τα 45 άτομα μεταφέρθηκαν ήδη με πλοία από τα κατεχόμενα στην Τουρκία, στα πλαίσια της συμφωνίας Τουρκίας- ψευδοκράτους για τη μεταφορά φυλακισμένων, μετά από απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

Αναφέρεται ακόμα ότι ανάμεσα στα 17 παιδιά υπάρχουν και βρέφη έξι μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα αυτά, τα οποία βρίσκονται στη λίστα καταζητούμενων της Τουρκίας, εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Κερύνειας ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

«Δικαστήριο» στην κατεχόμενη Κερύνεια διέταξε την τριήμερη κράτηση των υπόπτων, διάταγμα το οποίο έληξε χθες, οπόταν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Κατά την επιχείρηση της «αστυνομίας» στα σπίτια όπου διέμεναν τα 45 άτομα δεν εντοπίστηκαν τα τηλέφωνά τους αφού οι ύποπτοι κατάφεραν να τα πετάξου στη θάλασσα πριν τη σύλληψή τους.

Οι  ύποπτοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ισχυρή «αστυνομική» συνοδεία.