Πρόεδρος του ΔΗΚΟ:Ανάληψη πρωτοβουλιών για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία

 

Την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί και να υπάρξουν πιθανότητες όχι μόνο επανέναρξης των συνομιλιών, αλλά και επιτυχίας τους, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.imagew-3.aspx

Στις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο του συμβουλίου αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε αρχικά πως δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι το αδιέξοδο στο Κυπριακό οφείλεται στην τουρκική αδιαλλαξία και επομένως για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγνοεί τον παράγοντα αυτό.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως δυστυχώς, αν κάποιος ακούσει τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, δεν μπορεί να εκφράσει την όποια αισιοδοξία ότι θα επαναρχίσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις και αν αυτές επαναρχίσουν ότι θα έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Ως ΔΗΚΟ μεταφέραμε για ακόμα μια φορά τη δική μας θέση ότι το Πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως Πλαίσιο συζήτησης του Κυπριακού, αλλά και από τακτικής άποψης δεν μπορεί η δική μας πλευρά να ξεκινά με τη θέση ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που μείναμε. Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, θα ζητήσει ανταλλάγματα για να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που μείναμε και όταν μιλάμε για ανταλλάγματα, μιλάμε για περαιτέρω υποχωρήσεις ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο της ασφάλειας, του στρατού, των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων», είπε.

Σημείωσε πως για αυτό το λόγο πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι τούρκικοι σχεδιασμοί, να ασκηθούν πιέσεις πάνω στην Τουρκία με στόχο όχι μόνο να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, αλλά να έχουν προοπτική επιτυχίας.