Κάηκε το σπίτι και το αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Από την πύρινη κόλαση της 23ης Ioυλίου δεν γλύτωσε ούτε το σπίτι του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές, ενώ στάχτη έγιναν αντικείμενα μεγάλης πνευματικής αξίας του εκλιπόντος σκηνοθέτη και σεναριογράφου.2481613

Οι φλόγες που έπληξαν το Μάτι Αττικής κατέστρεψαν ολοσχερώς την κατοικία και την αλληλογραφία του αξέχαστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2012 από τροχαίο.

Η επιβλητική μονοκατοικία του σπουδαίου σκηνοθέτη ήταν ανάμεσα στα σπίτια που καταστράφηκαν από τις φωτιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και οι οποίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στοίχισαν τη ζωή σε 87 ανθρώπους.

Η σύζυγος του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Φοίβη Αγγελοπούλου, σε κατάσταση σοκ μίλησε σε δημοσιογράφους και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε από το μένος της φονικής πυρκαγιάς, ενώ αποκάλυψε πως ολόκληρη η πνευματική ιδιοκτησία της οικογένειας έγινε στάχτη.

Μεταξύ άλλων είπε ότι κάηκε η αλληλογραφία του αξέχαστου σκηνοθέτη με πασίγνωστες προσωπικότητες, τα βιβλία που είχε με τις υπογραφές των συγγραφέων τους κ.ά. Το μόνο πoυ διασώθηκε, με πρωτοβουλία της κόρης τους, ήταν το αρχείο της ταινίας «Θίασος».Όλα αυτά βρίσκονταν στο γραφείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες μαζί με ολόκληρο το σπίτι.
Η ίδια περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να σωθεί. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρισκόταν σε μια φίλη της, που ήταν χειρουργημένη με πατερίτσες και η οποία τελικά πνίγηκε.