Ελεύθεροι οι τρεις ύποπτοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Το Δικαστήριο έκρινε πως δεν διασταυρώθηκαν οι καταγγελίες Βέργα

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία οκτώ ωρών στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι τρεις νέοι ύποπτοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ. Πρόκειται για τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργο Σιαηλή,τον εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας MEDCO Αντρέα Χειμαρίδη και τον Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ Κυριάκο Χρυσοχόο.0.3AC

Το Δικαστήριο έκρινε ότι για τον κ. Σιαηλή η Αστυνομία είχε την ευκαιρία να διασταυρώσει την μαρτυρία Βέργα, αλλά δεν το έπραξε ενώ για τους άλλους δυο υπόπτους Χειμαρίδη και Χρυσοχόο το Δικαστήριο έκρινε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δικαιολογείται η κράτησης τους , παρ `όλα τα στοιχεία που κατέχει η αστυνομία εναντίον τους τα οποία προέκυψαν από την κατάθεση Βέργα.

Για την απόφαση του δικαστηρίου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ακολουθήσει έφεση.

Στην διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έγιναν συγκλονιστικές αποκαλύψεις οι οποίες προκύπτουν από την θεληματική κατάθεση Βέργα που έδωσε την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε από όλους σχεδόν τους εργολάβους του αποχετευτικού συστήματος. Από τους δυο εργολάβους της MEDCO και ΝΕΜΕΣΙΣ είπε ότι έλαβε πάνω από 500.000 ευρώ ενώ κατονόμασε τον Γιώργο Σιαηλή ότι έλαβε από τον ιδιοκτήτη της ELVITEC 100.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για την έγκριση του για επιπλέον εργασίες με αποζημιώσεις με τεράστια οικονομικά οφέλη. Το ποσό των 100.000 ευρώ φαίνεται να μοιράστηκε με τον κ. Βέργα.

Σύμφωνα με τον ανακριτή ο Βέργας μίλησε για ομάδα στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος , ο Ευτύχιος Μαλλεκίδης , Δημοτικοί Σύμβουλοι και εργολάβοι του έργου οι οποίοι χρέωναν με επιπλέον εργασίες τον ΣΑΠΑ με σκοπό να έχουν όλοι οικονομικό κέρδος.