Αναβλήθηκε η δίκη του συζύγου της Γ. Λογίστριας του κράτους γιατί δεν τον …βρήκαν οι επιδότες!

 

*Αντιμετωπίζει κατηγορίες για παρακοή διαταγμάτων και άλλες παρανομες ενέργειες

*Εξοργισμένοι μαζί του οι κάτοικοι Κάτω Μονής

 

georgiou

Να σημειώσουμε πως ο Γ.Γεωργίου (στο μέσο) ήταν μεταξύ των βραβευθέτων στα τέταρτα περιβαλλοντικά βραβεία 2014

Αλγεινή εντύπωση και πολύ αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στην κοινότητα Κάτω Μονής και ευρύτερα στην κοινή γνώμη η αναβολή υπόθεσης στο Δικαστήριο στην οποία είναι κατηγορούμενοι ο σύζυγος της Γενικής Λογίστριας του κράτους, κ. Ρέας Γεωργίου και η εταιρεία του CYPRA Ltd με την δικαιολογία ότι δεν εντοπίστηκε από τους επιδότες για να του παραδώσουν την κλήση. Μετά την αναβολή της για αυτό τον αστείο λόγο, η δικαστής της υπόθεσης όρισε την δίκη στις 13 Φεβρουαρίου. Οι κάτοικοι της Κάτω Μονής με επικεφαλής τον κοινοτάρχη κο Χαράλαμπο Ματσούκα, οι οποίοι υποφέρουν από παράνομες εγκαταστάσεις που προκαλούν μπόχα και οχληρία στην κοινότητα, θεωρούν ανεπίτρεπτη τη δικαιολογία ότι τάχατες δεν μπόρεσε να εντοπιστεί ο κος Γεωργίου ο οποίος καθημερινά βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του και εύκολα μπορεί ο οποιοσδήπτε να τον εντοπίσει!

Ο σύζυγος της κας Ρέας Γεωργίου αντιμετωπίζει κατηγορίες παρακοής διατάγματος του Δικαστηρίου για κατεδάφιση παράνομων επεκτάσεων και υποστατικών στο εργοστάσιό του στην Κάτω Μονή της επαρχίας Λευκωσίας.   Ειδικότερα, τα διατάγματα προέβλεπαν την κατεδάφιση παράνομης επέκτασης μεγάλων εγκαταστάσεων ψυγείων στον χώρο του σφαγείου της Cypra Ltd στην Κάτω Μονή. Στρέφονται επίσης ενάντια στην τοποθέτηση στον ίδιο είκοσι , περίπου, προκατασκευασμένων σπιτιών. Και οι δύο προσθήκες στον χώρο του σφαγείου της Cypra Ltd δεν έχουν πολεοδομικές άδειες και οι νομικές διαδικασίες κινήθηκαν από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας.
Εξάλλου στο Δικαστήριο βρίσκεται ακόμα μια υπόθεση της εταιρείας του συζύγου της Γενικής Λογίστριας, η οποία αφορά ακρόαση για υπόθεση ανέγερσης και λειτουργίας βιολογικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, που είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (στον χώρο του σφαγείου στην Κάτω Μονή), επίσης χωρίς πολεοδομικές άδειες.Για όλα αυτά τα ζητήματα εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, τα οποία οι αρχές τους κράτους θα έπρεπε ήδη να έχουν απαντήσει και να βάλουν στη θέση τους.

Ο Κοινοτάρχη Κάτω Μονής κ. Χαράλαμπο Ματσούκαφέρεται να χαρακτήρισε αστείο το γεγονός να μην εντοπίζεται ο κ. Γεωργίου, αφού καθημερινά βρίσκεται στο εργοστάσιό του! Ο κ. Ματσούκας σημείωσε ότι η Cypra Ltd, για να αυξήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια και κατ’ επέκταση τα έσοδά της, τροφοδοτεί τον σταθμό με απόβλητα πέραν του σφαγείου, κάτι που επιβαρύνει το περιβάλλον της περιοχής σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Ανάμεσα στα απόβλητα που οδηγούνται στον βιολογικό σταθμό είναι ψόφια ζώα από όλη την Κύπρο, ληγμένα τρόφιμα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος», σημείωσε ο κοινοτάρχης. «Τα προβλήματα», πρόσθεσε, «δημιουργήθηκαν με τη λειτουργία του βιολογικού σταθμού». Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Ματσούκα, πέραν του σφαγείου όλες οι άλλες εγκαταστάσεις είναι παράνομες.