Στο κινητό αναζητούν τον δολοφόνο του Μ. Κουμανταρέα

Στο κοινωνικό περιβάλλον αναζητούν οι αστυνομικοί το δράστη της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στο διαμέρισμά του, επί της οδού Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη, σκορπίζοντας θλίψη στον πνευματικό κόσμο της χώρας.newego_LARGE_t_1101_54433324_type12713

Η κηδεία του μεγάλου πεζογράφου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη ενώ αύριο Δευτέρα θα γίνει η νεκροψία για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του.

Το θύμα έφερε εκδορές και τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ το σπίτι δεν έφερε, εξωτερικά, ίχνη παραβίασης, ωστόσο η εικόνα στο εσωτερικό του προδίδει ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν ψάξει το χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο συγγραφέας βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα κοντά στην πόρτα, ενώ δίπλα στο πτώμα του υπήρχε και ένα μαξιλάρι.ÁÐÅÂÉÙÓÅ Ï ÌÅÍÇÓ ÊÏÕÌÁÍÔÁÑÅÁÓ
Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Τίποτε ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν δεν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση. Οι πρώτες όμως εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο συγγραφέας δολοφονήθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα.

Οι έρευνες της αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη εστιάζονται σε άτομο που φέρεται να είχε σύντομη συνάντηση χθες το βράδυ με τον άτυχο συγγραφέα. Λίγο νωρίτερα ο Μένης Κουμανταρέας βρισκόταν σε γειτονικό καφέ. Κάποια στιγμή είπε ότι θα ανέβει για λίγο στο διαμέρισμά του όμως άργησε να κατέβει και οι φίλοι του ανησύχησαν.

Αναμένονται τα αποτελέσμα της έρευνας για ίχνη DNA και δακτυλικά αποτυπώματα από το διαμέρισμα, ενώ βαρύτητα δίνεται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση για τον εντοπισμό του δολοφόνου και στις κλήσεις που έκανε και δέχθηκε με το κινητό του τηλέφωνο το θύμα. Το γεγονός πως η πόρτα του διαμερίσματος του συγγραφέα δεν ήταν παραβιασμένη, καθώς και η διαπίστωση ότι ο δράστης ερεύνησε συγκεκριμένα σημεία, οδηγούν τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως το θύμα γνώριζε το δολοφόνο, ο οποίος ίσως βρίσκεται στο κοινωνικό του περιβάλλον.

Ο Μένης Κουμανταρέας, θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς της ελληνικής πεζογραφίας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας με ανακοίνωση του μόλις ανακοινώθηκε το τραγικό συμβάν  αναφέρει ότι ο θάνατος του Κουμανταρέα στέρησε την Ελλάδα από έναν κορυφαίο πεζογράφο

«Ο τραγικός θάνατος του Μένη Κουμανταρέα στέρησε την ελληνική λογοτεχνία από έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους της και τη χώρα από έναν ενεργό πολίτη. Για περισσότερο από μισόν αιώνα, από «Τα μηχανάκια» του 1962 έως το «Ο θησαυρός του χρόνου», που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα, ο Κουμανταρέας παρακολούθησε με απαράμιλλη ευαισθησία και ενάργεια, καθώς και με γοητευτικά προσωπική γραφή τον εσωτερικό παλμό και τις προσδοκίες τού σύγχρονου ανθρώπου, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Μένη Κουμανταρέα.