Γκλέτσος:«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει.Δεν έχει ούτε μία μέρα εργασιακής εμπειρίας»

Είπε  για τον Ευάγγελο Βενιζέλο:Αν πάει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, θα του απαντήσουν: «Βαγγελάκη, ρούφα το αβγό σου».

Τις βασικές αρχές της «Τελείας», του νέου πολιτικού σχηματισμού, παρουσίασε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος σήμερα το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στην πλατεία Συντάγματος.gkletsos_4

Πλήθος κόσμου ανέμενε την άφιξή του στο ξενοδοχείο, μεταξύ άλλων, η μητέρα του, η κόρη του και η μητέρα της, ενδυματολόγος Μαρία Μαγγίνα. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου, χειροκροτώντας τον και φωνάζοντας το όνομά του.

«Ήρθα σήμερα εδώ», είπε ο Απόστολος Γκλέτσος ξεκινώντας την ομιλία του, «για να κάνω διάλογο μαζί σας, για να συζητήσουμε και να μας φύγει ο θυμός που έχουμε μέσα μας. Ευχαριστώ το Θεό για ό,τι γίνεται σήμερα εδώ» τόνισε ο ίδιος.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η συνεργασία της «Τελείας» με το νέο κόμμα του οικονομολόγου και νομικού Σταύρου Καρβούνη «Ελλάδα μαζί» που διοικείται από τριμελή επιτροπή και την ιδρυτική του διακήρυξη έχουν υπογράψει 80 περίπου προσωπικότητες.

Ο κ. Γκλέτσος σχολίασε σχετικά: «Είμαστε δύο πολιτικές πρωτοβουλίες, με πολλά κοινά να μας ενώνουν και θέλουμε να βάλουμε τελεία σε όσα μας έχουν φέρει στη σημερινή κατάσταση. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ξέρω πως δεν θα γίνω πρωθυπουργός, όμωςθέλουμε να έχουμε λόγο ώστε να μπορούμε να αντιδρούμε».

Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως οραματίζεται ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, δέκα υππουργών από μία πολυσυλλεκτική κυβέρνηση, μέσα στην οποία «ο ένας θα ελέγχει τον άλλον».

Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και ασυλίας βουλευτών, είπε πως τάσσεται στο πλευρό του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού και πως πρέπει να σπουδάσει, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα ανίκανο να κυβερνήσει τη χώρα καθώς είναι «πολιτικό παιδί του Αλέκου Αλαβάνου, που δεν έχει ούτε μία μέρα εργασιακής εμπειρίας».

Μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει: «Εμείς οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι διαθέτουμε πρακτική εμπειρία της ζωής και μπορούμε να βρούμε εφαρμόσιμες λύσεις».

Αξίζει να σημειωθεί η δήλωσή του σχετικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά πως αν πάει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, θα του απαντήσουν: «Βαγγελάκη, ρούφα το αβγό σου».

Οι υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου

Δύο νέα άτομα ανακοινώθηκαν σήμερα, μεταξύ εκείνων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της «Τελείας» για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Η τοπογράφος-μηχανικός Αθανασία Ζοβοϊλη, μητέρα τριών παιδιών και ο Θοδωρής Ασπιώτης.

Προηγουμένως, είχαν ανακοινωθεί: Ο κ. Βάιος Γκανής γνωστός από τους αγώνες με τους αγρότες στους δρόμους της Φθιώτιδας το 2010. Ο αγρότης των δελτίων ειδήσεων με τη βραχνή φωνή και το μπριγιάν σκουλαρίκι αξίας 440 ευρώ στο αριστερό του αυτί, ο ιθύνων νους του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου κατάγεται από αγροτική οικογένεια που καλλιεργούσε σιτηρά και βαμβάκια στη Βαρδαλή Φθιώτιδας. Ο δεύτερος υποψήφιος της «Τελείας» είναι ιδιαίτερα γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της πρωτεύουσας και προέρχεται από τον επιχειρηματικό χώρο. Πρόκειται για τον στενό φίλο του Απόστολου Γκλέτσου τον Νίκο Φρονιμόπουλο, ο οποίος εχει εργαστει και ως μανατζερ καλλιτεχνών. Στην «Τελεία» θα έχει εκπροσώπηση και ο ιατρικός κόσμος με τον γιατρό Γεώργιο Ζαφειρόπουλο ο οποίος έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πευκης αλλά και από τον αναισθησιολόγο Αχιλλέα Κούκο.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Γκλέτσος θα ταξιδέψει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ανώγεια όπου αύριο Δευτέρα θα κάνει την επίσημη ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του.