Η ΠΟΕΔ καλεί τον Αρχιεπίσκοπο ν’ανακαλέσει

Η ΠΟΕΔ απαντά σήμερα στις δηλώσεις του imagewΑρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου, και θεωρεί πως αυτές «εδράζονται σε ελλιπή και διαστρεβλωμένη πληροφόρηση».

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να συνταχθεί μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, που όπως αναφέρει, «αποτελούν τους στυλοβάτες της Παιδείας».

Επίσης, ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο να ανακαλέσει «τα όσα απαράδεκτα έχει εκφράσει μέσα από τη γραπτή  δήλωσή του»,  γιατί όπως σημειώνει ο αγώνας της «είναι αγώνας Δημοκρατίας και υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου».

«Ο Μακαριότατος θα έπρεπε να νιώθει, πρωτίστως, ντροπή για τους θεσμούς του τόπου που οργανωμένα και απροκάλυπτα έχουν εξαπολύσει ανοίκεια και άδικη επίθεση κατά του εκπαιδευτικού κόσμου, θεσμοί που βρήκαν εξιλαστήριο θύμα και αποδιοπομπαίο τράγο την Παιδεία του τόπου, για να καλύψουν τα τεράστια σκάνδαλα και την άγρια διαφθορά που μαστίζει την Κύπρο για πολλά τώρα χρόνια και όχι να συνταυτίζεται μαζί τους», αναφέρει η ΠΟΕΔ.

Επιπλέον, σημειώνει ότι «τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία αναμέναμε ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, θα εξέφραζε  ένα συναινετικό λόγο προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην Παιδεία, που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, παρά να απαξιώνει με τέτοιο απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο όλους τους εκπαιδευτικούς,  υποβαθμίζοντας ο ίδιος το Δημόσιο Σχολείο».

«Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί», προσθέτει, «που φαίνεται να οδηγούν το Δημόσιο Σχολείο στη διάλυση και μάλιστα μέσα από αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, επιβάλλεται να ανακοπούν και να σταματήσουν. Υποχρέωση του Μακαριότατου θα έπρεπε να  είναι η απαίτησή του να  ανακοπούν αυτοί οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί και όχι, δυστυχώς, να τους ενισχύει με δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου».