Κίνημα Οικολόγων:Οι τράπεζες πήραν όσα ήθελαν…

Το Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωση του αναφέρειimagew-1.aspx ότι «ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος κ. Παύλος Ιωάννου, έχει πολύ σωστά επισημάνει ότι οι τράπεζες με την πρόσφατες αποφάσεις της Βουλής έχουν πάρει ότι ήθελαν, τώρα είναι η ώρα να συμπεριφερθούν ανάλογα θετικά προς την κοινωνία. Και είναι αλήθεια δυστυχώς.
Για τα θέματα που αφορούν τους εγκλωβισμένους αγοραστές και τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, υποσχέσεις ακούσαμε από τις τράπεζες όμως ακόμα επί το έργο δεν έχουμε αποτέλεσμα.»Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει μαζί με αλλά κόμματα σχετικές προτάσεις νόμου  και ζητήσαμε την ψήφιση νομοθεσίας για τους δανειολήπτες των δανείων σε Ελβετικό φράγκο και σε άλλο ξένο συνάλλαγμα ώστε τη συναλλαγματική διαφορά να την αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου οι τράπεζες, ενώ για τους εγκλωβισμένους αγοραστές έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου που διευκολύνει την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας .
Εμείς δεν είμαστε φίλοι των τραπεζών. Δεν χρηματοδοτούν τις δράσεις μας και δεν κατευθύνουν τις πολιτικές μας. Ίσως να μην μετρούν την άποψη μας. Ας ακούσουν την θέση του χρηματοπιστωτικού Επιτρόπου τουλάχιστον.»