Η Monaco Telecom εξαγόρασε την ΜΤΝ Κύπρου


Η Monaco Telecom, μέλος της NJJ Holding, εξαγόρασε την ΜΤΝ, της οποίας ο κύκλος εργασιών το 2017 έφθασε τα 123 εκ. ευρώ.images-2

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει στην απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου από τη Monaco Telecom. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

H MTN Κύπρου θεωρείται παράγοντας-κλειδί για την στρατηγική της Monaco Telecom να αποκτήσει παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Monaco Telecom είναι ο πάροχος του Πριγκιπάτου του Μονακό. Έχει μακρά παράδοση καινοτομίας στους τομείς κινητής τηλεφωνίας, σταθερών ευρυζωνικών υπηρεσιών και συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ αυτήν την περίοδο επεκτείνεται σε νέες αγορές, όπου μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στην υψηλής ποιότητας ευρυζωνικά δίκτυα της.

Είναι μέλος της NJJ Holding. Η NJJ είναι μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή οικογένεια εταιρειών τηλεπικοινωνιών και αποτελείται από παρόχους-ηγέτες στις αγορές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Ιρλανδίας, του Μονακό και, πλέον, της Κύπρου.

Κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο της Monaco Telecom  ενώ το Πριγκιπάτο του Μονακό διατηρεί το υπόλοιπο ποσοστό.

Η κυπριακή εταιρεία είναι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στη χώρα, σημειώνοντας κατά τα προηγούμενα χρόνια μια αύξηση άνω του 20% στο πελατολόγιό της και με κύκλο εργασιών για το 2017 ύψους 123 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η απόδοση έρχεται ως αποτέλεσμα μιας προσεκτικά μελετημένης στρατηγικής και ενός επενδυτικού πλάνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η  ΜΤΝ Κύπρου έχει γίνει συνώνυμο της καινοτομίας και των πρωτοποριακών τεχνολογιών στη χώρα, ενώ τα κομβικά επιτεύγματα και ορόσημά της αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της διαδικασίας επιλογής της από τους νέους ιδιοκτήτες».