Πρόεδρος ΕΣΚ: Δεν μπορεί να εγείρεται θεμα Καταστατικού για το γλωσσάρι

Από τη στιγμή που η υιοθέτηση ή απόρριψη του γλωσσαρίου είναι προαιρετική, δεν προκύπτει ζήτημα συρρίκνωσης της ελευθερίας του Τύπου, όπως αυθαίρετα προβάλλεται ο συναφής ισχυρισμός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Γιώργος Φράγκος.imagew.aspx

«Συνεπώς, θέμα παραβίασης του Καταστατικού της ΕΣΚ από μέρους της ηγεσίας της Οργάνωσης δεν μπορεί να εγείρεται,» πρόσθεσε, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΚ Γιώργου Θεοδούλου στο ΚΥΠΕ.

Το γλωσσάρι, αναφέρει, θα το κρίνει η καθημερινή δημοσιογραφική πρακτική, η ίδια η ζωή. «Το Δ.Σ. της ΕΣΚ είναι εδώ για να ενώνει και όχι για να διχάζει τους δημοσιογράφους. Συνεπώς,  δεν θα εμπλακεί στην όποια διελκυστίνδα βρίσκεται σε εξέλιξη», τονίζει.

Ο κ. Φράγκος σημειώνει ότι τα οργανωμένα σύνολα, μεταξύ αυτών και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι ενέργειες και αποφάσεις τους, κρίνονται δια θεσμοθετημένων διαδικασιών και καταστατικών προνοιών.

«Αυτές οι αποφάσεις κρίνονται στα συλλογικά όργανα που στην περίπτωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης και οι ετήσιες γενικές συνελεύσεις. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ στη 19η συνεδρίασή του, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2017, προέκρινε την ιδέα εκπόνησης γλωσσαρίου κοινά αποδεκτών όρων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφων, αλλά την ίδια ώρα ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι η οργάνωση, ως συνδικαλιστικό όργανο, δεν πρόκειται να εμπλακεί και δεν έχει εμπλακεί, κατ΄ ουδένα τρόπο, στη διαδικασία εκπόνησής του. Αυτή είναι η πάσα και μόνη αλήθεια», συμπληρώνει.