Συνομιλίες Ερντογάν με τους εγκάθετους της Τουρκίας στα κατεχόμενα

Με καθυστέρηση 40 περίπου λεπτών, έγινε στο ψευδοπροεδρικό erntoganστα κατεχόμενα η υποδοχή του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο περίμενε ο κατοχικός  ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και οι Πρόεδροι των 4 κομμάτων της «συγκυβέρνησης» αλλά και ο πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κατ` ιδίαν συνάντηση Ακιντζί – Ερντογάν άρχισε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και από τις 9.15 πραγματοποιούνται διευρυμένες συνομιλίες στην παρουσία και των Προέδρων ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι, ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ και ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς. Δεν είναι γνωστό εάν σε αυτές συμμετέχει και ο κ. Τουρκές, ο οποίος είναι τ/κ καταγωγής.

Η διάσκεψη Τύπου θα αρχίσει με την ολοκλήρωση αυτών των διευρυμένων συνομιλιών, και ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από τα κατεχόμενα γύρω ή μετά τις 11 απόψε.

Τα μέτρα ασφαλείας, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, είναι δρακόντεια. Τον Ερντογάν περίμενε πλήθος κόσμου και στο μαυσωλείο του Ατατούρκ όπου κατέθεσε στεφάνι και υπέγραψε το σχετικό βιβλίο. Οι υποστηρικτές του κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας, «σημαίες» του ψευδοκράτους και σημαίες του ΑΚΡ και τον επευφημούσαν. Ομάδα υποστηρικτών του ήταν και έξω από το «προεδρικό» κρατώντας πανό με το πρόσωπο του κ. Ερντογάν.