Καταδικάζεται η παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα


Λίγο μετά τις 19.00 έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.Unknown-3

Τον κ. Ερντογάν και την αντιπροσωπεία του υποδέχθηκαν ο «πρόεδρος» της «βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν, ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι και η ηγεσία του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο παράνομο αεροδρόμιο ήταν και ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο «βουλευτής» του ίδιου κόμματος, Ζορλού Τορέ, ο «υπουργός συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν, ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντάλ Χιουνταογλου και άλλοι.

Λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας αλλά στην είσοδο του χώρου του παράνουμου αεροδρομίου στην Τύμπου περίπου 100 άτομα κρατώντας σημαίες της Τουρκίας, του ΑΚΡ και του ψευδοκράτους περίμεναν τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να τους χαιρετίσει. Κάποια αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου προς τη Λευκωσία είχαν ανοίξει πανό με το πρόσωπο του Ερντογάν.

Μετά την επίσημη υποδοχή του στο «προεδρικό» θα γίνει η κατ’ ιδίαν συνάντηση Ακιντζί – Ερντογάν. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας και λόγω της καθυστέρησης στο πρόγραμμα η κοινή διάσκεψη Τύπου αναμένεται γύρω στις 22.00.

Αμέσως μετά ο Ερντογάν θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα.

Την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν καταδίκασαν όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.