Ο Πρόεδρος δηλώνει πως ο ΥΠΟΙΚ τυγχάνει της «απολύτου εμπιστοσύνης» του

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους ς χειρισμούς του Unknown-3ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση μου σημειώνει ο Πρόεδρος σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι δικαιολογείται η αποδοχή της. Θεωρώ σημειώνει ο Πρόεδρος ότι τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα ούτε και οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης μου σαν αποτέλεσμα των ορθών χειρισμών αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που έφεραν τη χώρα από το χείλος της καταστροφής σε μια πορεία σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης με ισολογισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης  αποκάλυψε σήμερα το πρωί  μιλώντας στο  κρατικό ραδιόφωνο πως έχει θέσει πριν από δύο βδομάδες  ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την παραίτηση του.
«Η δίκη μου παραίτηση είναι στη διάθεση του Προέδρου», είπε και εξέφρασε την ετοιμότητα του να αποχωρήσει, αν το ζητήσει ο πρόεδρος, αλλά και να συνεχίσει.
Μιλώντας σήμερα σε διάσκεψη Τύπου σημείωσε ότι «Από το πρωί σταμάτησαν οι εκροές από το Συνεργατισμό. Οι αποφάσεις της Βουλής θα οδηγήσουν σε ένα πιο ισχυρό και υγιές τραπεζικό σύστημα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα είναι σε θέση να λειτουργήσει στο απαιτητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον».
Ερωτηθείς για το αίτημα του ΔΗΚΟ για παραίτησή του, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει συναινέσεις με τα κόμματα. Υπογράμμισε ότι η σύνθεση της κυβέρνηση αποτελεί αρμοδιότητα της κυβέρνησης και όχι τις αντιπολίτευσης.

 

Ευχαριστίες Αναστασιάδη προς αντιπολίτευση

Την ικανοποίησή του για τη στάση ευθύνης που επέδειξαν όχι μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με τις χθεσινές αποφάσεις που λήφθηκαν στη Βουλή για την οικονομία.

Σε γραπτή δήλωσή του έκανε «ιδιαίτερη μνεία» και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ για τη θετική συμβολή στη διαμόρφωση των νομοθεσιών που άπτονται της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

Ευχαριστίες, σημειώνει ο Πρόεδρος, «οφείλω να εκφράσω και προς την ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ για την έγκριση της απόφασης των απαιτούμενων εγγυήσεων από το κράτος προς την Ελληνική Τράπεζα».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε το σεβασμό του «και προς όσους διαφώνησαν και για την κριτική που έχει ασκηθεί, αποφεύγοντας την όποια απάντηση προς αποφυγή επηρεασμού καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».