Γιώργος Λουκαϊδης:«Εκ προμελέτης ‘εγκληματική’ συμφωνία για τη ΣΚΤ

 

Εκ προμελέτης “εκτρωματική, εγκληματική” συμφωνία χαρακτήρισε τη συμφωνία απορρόφησης των εργασιών της ΣΚΤ από την Ελληνική ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της δέσμης νομοθετημάτων για αντιμετώπιση των ΜΕΔ και της κυβερνητικής εγγύησης για τη συμφωνία.imagew-3.aspx

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε πως οι κυβερνητικές εγγυήσεις για το Συνεργατισμό προσθέτουν στο δημόσιο χρέος περισσότερα από όσα ήταν το χρέος όταν μπήκαμε στο μνημόνιο.

Χαρακτηρίζοντας τη σημερινή “αποφράδα ημέρα” για το Συνεργατισμό, ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε τι συνέβη και οδηγηθήκαμε εδώ και πού οφείλεται η φούσκα των ακινήτων, γιατί οι αγορές δεν μας δάνειζαν, πού οφειλόταν η κρίση τότε, πού οφείλεται η κρίση τώρα.

Παρατήρησε ότι σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλεσε τον εαυτό του “Πρόεδρο της κρίσης”, ενώ ανέφερε ότι δεν πέρασε καμία από τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ στο πλαίσιο για τα ΜΕΔ που ισχύει σήμερα.

Αντί να αναζητήσετε θεραπεία αναγνωρίζοντας τα λάθη σας, επιμένετε να επιρίπτετε τις ευθύνες αλλού, είπε και διατύπωσε τη θέση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και να ακολουθηθεί μια άλλη συνταγή, αυτή που καταθέτει το ΑΚΕΛ, βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, αύξηση του βιοτικού επιπέδου, είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Φεύγουμε από την πολιτική των αναδιαρθρώσεων και πάμε στην πολιτική των εκποιήσεων, συνέχισε, προσθέτοντας ότι αν οι καταθέσεις στο Συνεργατισμό κρέμονται από μια κλωστή, ποιος έθεσε σε κίνδυνο τις καταθέσεις, αν όχι αυτοί που διοικούν το Συνεργατισμό.

Κάνοντας λόγο για “μεγάλο πολιτικό θράσος” των κυβερνώντων, διερωτήθηκε τι θα έπρατταν αν ήταν στην αντιπολίτευση και μέχρι πού θα έφτανε η απαίτηση για παραιτήσεις.

Κριτήριο για το ΑΚΕΛ είναι το συμφέρον των πολλών και της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Λουκαϊδης.