Η ΕΤΥΚ ζητά αποζημιώσεις από €100.000 μέχρι €200.000 για το σχέδιο εθελούσιας από ΣΚΤ


Η ΕΤΥΚ σε εγκύκλιο που εξέδωσε προς τα μέλη της αναφορικά με τη συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τη διεύθυνση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, imagew-1.aspxτην Τρίτη κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ενημερώνει για τις θέσεις που κατέθεσε για το σχέδιο, και οι οποίες αιτούνται αποζημίωσης με ελάχιστο €100.000 και μέγιστο €200.000

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ΕΤΥΚ επανέλαβε ότι το σχέδιο θα πρέπει να είναι εθελοντικό, να απευθύνεται σε όλο το προσωπικό της Τράπεζας, να είναι ελκυστικό και να ανταποκρίνεται στα δεδομένα των υπαλλήλων της ΣΚΤ, ούτως ώστε να το επιλέξει ικανοποιητικός αριθμός εργαζομένων και να αποφευχθούν τα αδιέξοδα.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι η ΕΤΥΚ δεν μπορεί να δεχθεί απολύσεις.

Προσθέτει ότι μεταξύ άλλων εισηγήθηκε στη Διεύθυνση της ΣΚΤ ότι το σχέδιο πρέπει να προβλέπει ελάχιστο (€100,000) και μέγιστο (€200,000) ποσό αποζημίωσης ούτως ώστε να ευεργετηθούν οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι και όλοι να έχουν συντελεστή 5 ετήσιους μισθούς.

Η αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ υπενθύμισε στη Διεύθυνση της ΣΚΤ το δικαίωμα όλων των υπαλλήλων της Altamira,  αν το επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τράπεζα, να μπορούν να το πράξουν, γεγονός που δεν αποκλείει σ’ αυτούς τη δυνατότητα μεταφοράς τους στην Ελληνική Τράπεζα.

Ενημερώνει περαιτέρω τα μέλη της ΕΤΥΚ ότι  “η  Διεύθυνση της Τράπεζας ανέλαβε να μελετήσει τις θέσεις μας και να επανέλθει εντός των επόμενων ημερών”.

Στην εγκύκλιο αναφέρει ακόμα ότι η  ΕΤΥΚ που εκπροσωπεί πέραν του 50% των εργαζομένων στο Συνεργατισμό, συναισθάνεται πλήρως τις ευθύνες της και επιθυμεί για ακόμα μια φορά να διαβεβαιώσει τα μέλη της, ότι θα καταβάλει όλες τις δυνάμεις της για να προστατέψει και να διασφαλίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντά τους.

«Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον μας στρέφεται και στην επόμενη μέρα και επιθυμούμε, όπως, το νέο σχήμα, δηλαδή η Ελληνική Τράπεζα, που θα απορροφήσει την Σ.Κ.Τ. να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά, αφομοιώνοντας όσο πιο γρήγορα τόσο τις εργασίες όσο και το προσωπικό που θα μεταφερθεί», συνεχίζει η ΕΤΥΚ.

Τονίζει ότι για το σύνολο των υπαλλήλων του Συνεργατισμού που θα μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα, πρέπει να ισχύσουν αμέσως οι πρόνοιες των συμφωνιών ΕΤΥΚ – Ελληνικής Τράπεζας.

Ενημερώνει ακόμα τα μέλη της ότι ορίσθηκε για την Τετάρτη (20 Ιουνίου)  συγκέντρωση των στελεχών της ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα και την Πέμπτη 21 Ιουνίου συγκέντρωση των στελεχών στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.