Η Αλληλεγγύη για το Συνεργατισμό:Φέσωσαν την οικονομία και σκότωσαν ιδέες που γαλούχησαν γενεές

Επικριτικά σχολιάζει το Κίνημα Αλληλεγγύη τη συμφωνία κυβέρνησης- Ελληνικής Τράπεζας για την πώληση του καλού κομματιού του Συνεργατισμού.Στην ανακοίνωσης η Αλληλεγγύη αναφέρει:imagew

Μετά από μακρά κυοφορία και ανείπωτες μεθοδεύσεις, οι κυβερνώντες βγάζοντας ακόμα 1 δις ευρώ από την τσέπη μπήκαν στην τελική ευθεία για το συνεργατισμό. Αποφάσισαν -για το καλό όπως λένε των φορολογουμένων- κυριολεκτικά να χαρίσουν το καλό κομμάτι του συνεργατισμού στους επενδυτές της Ελληνικής Τράπεζας, φεσώνοντας την οικονομία με μερικά ακόμη δισεκατομμύρια.
Ξεχνώντας ότι οι ίδιοι είχαν τον έλεγχο του συνεργατισμού για πάνω από πέντε χρόνια, δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών, μάς είπαν ότι φταίει η κακοδιαχείριση που προηγήθηκε και ότι οι ίδιοι απλά διαχειρίζονταν τις καθημερινές υποθέσεις του συνεργατισμού οι οποίες μεταφράζονταν σε προκλητικούς διορισμούς και προαγωγές.
Μαγειρεύοντας τους αριθμούς και προτάσσοντας ως επιχείρημα τους εποπτικούς μηχανισμούς, παρουσιάζονται τώρα ως τρίτοι ουδέτεροι και ότι έκαμαν ότι μπορούσαν, προσφέροντας αποζημιώσεις και ελπίζοντας ότι θα κατασιγάσουν ενδεχόμενες διαμαρτυρίες. Η πικρή εντούτοις αλήθεια είναι ότι οι απολύσεις αυτές είναι μόνο η αρχή. Τους διαφεύγει από την άλλη ότι σκότωσαν ιδέες και αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκαν γενεές γενεών και οι οποίες αποτέλεσαν ανάχωμα στις βουλιμίες των κερδοσκόπων και τοκογλύφων.
Είναι κρίμα που με τόση ευκολία διαγράφεται η ιστορία ενός λαού για μια δράκα οφέλη στους ολίγους. Έτσι τα success stories συνεχίζονται και έχει ο Θεός.