Αλληλεγγύη:Κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι

Το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι είναι κατοχυρωμένο και δεν εξαρτάται από τις επιθυμιες του εκάστοτε Προέδρου τονίζει σε νακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη απ’ αφορμή δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν θα επιτρέψει στο κράτος να γίνει φέουδο του συνδικαλισμού.σελινοπουλος-770x439_c

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα πιο κάτω:

«Προχθές είδαμε ένα θυμωμένο Πρόεδρο να μας λέει, με πολύ στόμφο, ότι δεν θα επιτρέψει το κράτος να μετατραπεί σε συνδικαλιστικό φέουδο.
Δυστυχώς για τον κ. Αναστασιάδη το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν εξαρτάται από τις επιθυμίες ή διαθέσεις του εκάστοτε Προέδρου.

Οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα αλλά και καθήκον έναντι των μελών τους αλλά και της κοινωνίας να αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους και με νόμιμα μέσα να διεκδικούν την επίλυση τους.

Όταν οι κυβερνώντες παρουσιάζονται ότι δεν κάμνουν τίποτε προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων, ας μην ενοχλούνται. Ας αιτιώνται τους εαυτούς τους που άφησαν τα προβλήματα να ταλανίζουν την κοινωνία, αρκούμενοι σε επίπλαστες δηλώσεις που δεν αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων.»