Ο Ιντζέ απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα διώξει τους στρατιώτες τους από το Ίτζιρλικ αν δεν εκδώσουν τον Γκιουλέν

 

Όταν εκλεγώ θα ζητήσω από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον Γκιουλέν, αν δεν το κάνουν τα Χριστούγεννα οι Αμερικανοί στρατιώτες του Ίτζιρλικ θα τα γιορτάσουν στις ΗΠΑ, δήλωσε ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προεδρικές της 24ης Ιουνίου Μουχαρρέμ Ιντζέ.ince-708

Μιλώντας στην Αμάσια, ο Μουχαρρέμ Ιντζέ κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο ότι το μόνο που κάνει είναι συλλαλητήρια και πως αντιδρά αρνητικά όταν ο ίδιος του ζητά να μποϊκοτάρει τα ισραηλινά προϊόντα και να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε η Τουρκία από το Ισραήλ ως αποζημίωση για το Μαβί Μαρμαρά. “Το ντέρτι του δεν είναι οι Παλαιστίνιοι, είναι οι εκλογές”, είπε αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μουχαρρέμ Ιτζέ είπε ακόμη πως όταν εκλεγεί Πρόεδρος θα πάει στη Γάζα.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι θέλει να κατεβάσει το επιτόκιο του δολαρίου. “Χρεωκοπούμε, χρεωκοπούμε”, ανέφερε λέγοντας πως πριν κηρυχθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης το δολάριο ήταν 3,02 τουρκικές λίρες και τώρα έφτασε τις 4,47 τουρκικές λίρες. “Σε τί ωφελεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Μόνο τον Ταγίπ Ερντογάν ωφελεί”, ανέφερε.

Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ είπε ακόμη ότι δεν θα πάει στο προεδρικό παλάτι όταν εκλεγεί αλλά θα μείνει στο σπίτι του. “Ούτε θα κυκλοφορώ με 300-500 φρουρούς εμποδίζοντας την κυκλοφορία”, είπε.