Εννέα οι νεκροί που ξεβράστηκαν στην παραλία της κατεχόμενης Γιαλούσας

Άλλο ένα άψυχο σώμα βρέθηκε σε παραλία μεταξύ Γιαλούσας και Ριζοκαρπάσου στην χερσόνησο της Καρπασίας.olu-1-770x439_c

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «αστυνομία» σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόκειται για άντρα μεταξύ 30-35 ετών. Ετσι ο αριθμός των νεκρών που εδώ και 4 μέρες εντοπίζονται σε παραλίες της χερσονήσου έφτασε τους εννιά. Τα πτώματα πιστεύεται ότι ανήκουν σε Σύρους μετανάστες, που βρίσκονταν σε βάρκα που μετέφερε 10 άτομα ανοικτά της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι εικάζεται πως οι σοροί ανήκουν σε Σύρους πρόσφυγες που επέβαιναν σε βάρκα η οποία αναποδογυρίστηκε ανοικτά της Καρπασίας.
Προχθές οι αρχες των κατεχομένων ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών που ξεβράστηκαν στην παραλία της κατεχόμενης Γιαλούσας ανήλθε στους οχτώ και οι περισσότεροι είναι άντρες ηλικίας 30-35 ετών.

Το θέμα προκάλεσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί είχε γράψει προχθές στο λογαριασμό του στο Facebook ότι τα άψυχα σώματα που φτάνουν στις ακτές «μας θυμίζουν ξανά πόσο απαραίτητη είναι στην περιοχή μας η ειρήνη και η σταθερότητα. Η προσπάθεια για ειρήνη, ευμάρεια και σταθερότητα στο νησί και την περιοχή μας είναι η μεγαλύτερη ευθύνη πρωτίστως για την κοινότητά μας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα».