Κ.Κ.Ε:«Εξω η Ελλάδα από το έγκλημα»

Με βασικά συνθήματα «Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα», koutsoumpas-poreia-syria «Να κλείσουν οι βάσεις» και «Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.» πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική πορεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία  κεντρικός ομιλητής ήταν ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ.

Στο κάλεσμά του το ΚΚΕ, με τίτλο «Ξεσηκωμός ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», τόνιζε μεταξύ άλλων ότι οι βομβαρδισμοί ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας με τη στήριξη και των άλλων συμμάχων τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από από μια ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία.kke-syntagma-poreia-syria-1

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, «με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ΄ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια».