Αποσύρεται από την αγορά συσκευασμένο κέικ με μούχλα

Συσκευασμένο κέικ με μούχλα εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες έδωσαν οδηγίες για άμεση ανάκληση/ απόσυρση από την αγορά.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή imagew.aspxτου πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των εντατικών επίσημων ελέγχων στην αγορά, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έχουν εντοπίσει κέικ με επιφανειακή ευρωτίαση (ανάπτυξη μούχλας).

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα των Υγειονομικών Υπηρεσιών αφορούν 3 παρτίδες του πιο κάτω προϊόντος:
Ονομασία Τροφίμου:  Mamma’s cake with natural yeast classic
Εμπορική επωνυμία: «Cake Mania»
Παραγωγός: Hlebozavod ΤΙΜS Ε.ΠΕ., 6300 Χάσκοβο Δυναβ οδός 1A
Συσκευασία: Πλαστική (νάιλον) συσκευασία αεροστεγώς κλειστή
Χώρα προέλευσης:  Βουλγαρία
Βάρος: 450g
Γραμμικός Κωδικός  380093560323

Πρώτη εμπλεκόμενη παρτίδα : L/1/01 05 2018
Δεύτερη εμπλεκόμενη παρτίδα: L/1/19 05 2018
Τρίτη εμπλεκόμενη παρτίδα :   L/1/15 06 2018

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενημερώσει σχετικά τις επιχειρήσεις τροφίμων που διακινούν το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλης της ποσότητας των συγκεκριμένων παρτίδων.

Επειδή όμως, κάποια ποσότητα ενδέχεται να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του, και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει. Σημειώνεται πως η έρευνα συνεχίζεται και σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη το Υπουργείο Υγείας θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.