Στο Υπουργικό σήμερα το θέμα απασχόλησης εκπαιδευτικών σε απογευματινά και βραδυνά προγράμματα

 

Τρόπους βελτίωσης των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, θα συζητήσει μεταξύimagew-2.aspx άλλων σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε  ο   Υπουργός Παιδείας κ. Χαμπιαούρης ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες  στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα τα Βραδινά και Απογευματινά Προγράμματα του Υπουργείου.

Στην συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ, του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Εκπροσώπου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ), Επιμορφωτικών Κέντρων, Βραδινών Τμημάτων Τεχνικών Σχολών, Κλάδου Κομμωτικής Τεχνικών Σχολών και της Παγκύπριας Ένωσης Καθηγητών Μουσικών Σχολείων (ΠΕΚΑΜΟΥΣ).

«Είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους φίλους εκπροσώπους των Απογευματινών και Βραδινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ακούσαμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.  Έχω ενημερώσει τους εκπροσώπους ότι το θέμα θα συζητηθεί και αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργοδότησής τους και θα επανέλθουμε», είπε ο Υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ.

Το κοινό μήνυμα που βγαίνει από τη σημερινή συνάντηση, συνέχισε ο κ. Χαμπιαούρης, είναι ότι τιμούμε την προσφορά αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία μας και αυτό που προσφέρουν σε κάθε παιδί στα σχολεία μας και όχι μόνο· ότι είμαστε γνώστες των προβλημάτων· ότι είναι περιορισμένα αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε στο παρόν στάδιο και ότι πρέπει να αποφύγουμε οποιασδήποτε μορφής αντιπαράθεση που να δημιουργεί ένταση στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι προς όφελος των παιδιών μας.

«Θεωρώ ότι η παράκλησή μου αυτή, στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή να προχωρήσουμε σε αγορά υπηρεσιών από ειδικό εμπειρογνώμονα με στόχο τον  εξορθολογισμό των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων, καθώς και του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα δούμε τρόπους βελτίωσης των συνθηκών εργοδότησης, έχουν γίνει κατανοητά. Θα επανέλθουμε το συντομότερο με νέα δεδομένα», συμπλήρωσε.