Αποσύρονται πλαστικά πιρούνια και πιάτα από την αγορά



Σε ανακοίνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσίαimagew-6.aspx για υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα όσον αφορά στην Ολική Μετανάστευση με Βύθιση και Πλήρωση Αντικειμένου τόσο στον προσομοιωτή Β (3% w/v Acetic acid) όσο και στο υποκατάστατο του λιπαρού προσομοιωτή (95% Ethanol).

Είδος: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ – DISPOSABLE FLAT PLATES – PIATTI PIANI RIGIDI (10 Τεμάχια)
Εμπορική επωνυμία: TOLO
Γραμμικός κωδικός: 8001981806065
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Συσκευασία: 10 πλαστικά πιάτα σε διάφανη πλαστική (Νάιλον) συσκευασία

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει την εταιρεία που εισάγει / διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρσή του.

Επειδή όμως είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το χρησιμοποιούν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Εξάλλου δειγματοληψία έγινε και το κάτω προϊόν το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνάδει με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα όσον αφορά την Ολική Μετανάστευση με Βύθιση Αντικειμένου στο ποσομοιωτή Β (3% Acetic acid).

Είδος: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΙΡΟΥΝΙΑ (χρυσό χρώμα) (10 Τεμάχια)
Γραμμικός κωδικός: 0473858000032
LOT NO.: AZ-161224
ITEM NO.: CC-01F
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Συσκευασία: 10 πιρούνια σε διάφανη πλαστική (Νάιλον) συσκευασία

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που εισάγει / διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρσή του. Επειδή όμως είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το χρησιμοποιούν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.