Τα λίγα λεφτά που διαθέτω τα έχω στο Συνεργατισμό, λέει ο ΓΓ ΑΚΕΛ

 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ προτρέπει καταθέτες του Συνεργατισμού να αποσύρουν τα λεφτά τους από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, σημειώνοντας ότι τα λίγα λεφτά που ο ίδιος διαθέτει με την σύζυγό τα έχει στο Συνεργατισμό και δεν τα μετακίνησε ποτέ.imagew.aspx

Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «όποιος λέει τέτοιο πράγμα είναι εντελώς αναξιόπιστος και λέει ψέματα».

«Ειλικρινά διερωτώμαι γιατί κυκλοφορούν αυτές οι φήμες. Είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες και σε καμιά περίπτωση το ΑΚΕΛ δεν έχει συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο», τόνισε.

«Εγώ τα πολύ λίγα λεφτά τα οποία διαθέτω μαζί με την σύζυγο μου τα έχω στο Συνεργατισμό και δεν τα μετακίνησα τίποτε», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση για το τι λεγόταν για το Συνεργατισμό πριν τις εκλογές και τί σήμερα απάντησε ότι «δεν μας ξαφνιάζει. Είναι η γνωστή τακτική της Κυβέρνησης». Προεκλογικά, είπε, «παρουσιάζει μια ιδεατή εικόνα έτσι ώστε να εξασφαλίσει τις ψήφους του κόσμου και μετεκλογικά που παρουσιάζονται πλέον τα ζητήματα με τις δικές τους διαστάσεις στον κόσμο, προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες σε άλλους».

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού «εδώ και πέντε χρόνια έχει αναλάβει τη διαχείριση του Συνεργατισμού η Κυβέρνηση, έχει διορίσει συγκεκριμένους ανθρώπους που είναι πολύ καλά γνωστό ποιοι είναι για να κάνουν αυτή τη διαχείριση από μέρους της».

Και έχουμε τα αποτελέσματα τα συγκεκριμένα, είπε, «ακολούθησε μια συγκεκριμένη πορεία η Κυβέρνηση σε ότι αφορά τη διαχείριση του συνεργατισμού στη βάση μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς θεωρούμε ότι από την αρχή αυτή ήταν η πρόθεση», εκφράζοντας την θέση ότι «έλεγε ψέματα όλο αυτό το διάστημα για να αποκοιμίζει τον κόσμο για να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που ήθελε».

«Τα έχει φέρει σε ένα τέτοιο σημείο τώρα και προσπαθεί να μας πει ότι δεν έχει άλλη επιλογή», ανέφερε, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι «μα η ίδια οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο».

Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού «για εμάς η ανησυχία είναι άλλη. Όλα τα τελευταία χρόνια μας μιλούσαν για το `success story`, για το πόσο καλά πήγαινε η κυπριακή οικονομία και για το ότι κατάφεραν να επιλύσουν τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας».

«Ο τραπεζικός τομέας που ήταν πάντοτε το κύριο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας εξακολουθεί να έχει πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα. Και η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για τον Συνεργατισμό και τις εξελίξεις σε αυτό γιατί τα τελευταία 5 χρόνια  είχε την αποκλειστική διαχείριση του», ανέφερε. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «οι ευθύνες της είναι τεράστιες». «Θα ξεπουλήσει τον δημόσιο πλούτο και στον τομέα του συνεργατισμού σε ιδιωτικά χέρια», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις απάντησε ότι «η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι δεδομένη και έχει ξεκαθαρίσει ο Υπουργός Οικονομικών ότι θα επανέλθει στο θέμα της Cyta ανεξάρτητα με τις αποφάσεις που έχει λάβει η πλειοψηφία της Βουλής».

Εμείς, είπε, «θα αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα ζητήματα. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών τομέων της κυπριακής οικονομίας οι οποίοι έχουν μια στρατηγική σημασία για τον τόπο και για την οικονομία».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με άλλα κόμματα απάντησε «εάν επανέλθει η κυβέρνηση και επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις η δική μας η πρόθεση είναι να συνεργαστούμε ξανά με τα ίδια κόμματα που είχαμε συνεργαστεί και τότε».

«Ελπίζω και εύχομαι κάποια κόμματα τα οποία τα βλέπω σήμερα να φλερτάρουν με την κυβέρνηση να μην κάνουν δεύτερες σκέψεις», είπε.

«Νομίζω ο κάθε ένας μπορεί να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα», είπε ερωτηθείς σε ποιο κόμμα αναφέρεται.