Συνελήφθη Λετονός και καταζητούνται άλλοι επτά για το φόνο Λεωνίδη

 

Στη σύλληψη 36χρονου από τη Λετονία ο οποίος θα αναχωρούσε το απόγευμα από το αεροδρόμιο Πάφου, προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με τον φόνο εκ προμελέτης του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη, 8 Φεβρουαρίου ,σε εστιατόριο στη Γερμασόγεια. Η Αστυνομία εξασφάλισε και δυο εντάλματα σύλληψης εναντίον δυο Γεωργιανών, 28 και 57 ετών, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.imagew.aspx

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 36χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου η ώρα 16:40, αφού διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις πως είναι κάτοχος συγκεκριμένου αυτοκινήτου με το οποίο φαίνεται να διακινούνταν οι τρεις εκτελεστές, τόσο πριν όσο και την ημέρα του φόνου.

Ανακρινόμενος ο 36χρονος ισχυρίστηκε πως είχε δανείσει το όχημα του σε έναν ομογενή από τη Γεωργία, 28 χρόνων, εναντίον του οποίου εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Δεύτερο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επίσης  για ομογενή από τη Γεωργία, ηλικίας 57 ετών και κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι ένα από τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα και που εγκατέλειψε τη σκηνή μετά το φονικό.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση ένας 25χρονος Ρώσος και ένας 24χρονος Γεωργιανός, που μετέφεραν τους εκτελεστές στο εστιατόριο. Καταζητείται επίσης μια 32χρονη Λετονή και ο αδελφός του 25χρονου, ενώ αναζητούνται οι τρεις δράστες καθώς και το δεύτερο πρόσωπο που συνέτρωγε με τον Λεωνίδη.

Ανάλογα με τις έρευνες, που συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, θα κριθεί και κατά πόσο ο 36χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου, θα οδηγηθεί ή όχι σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.