H ΕΔΕΚ λέει πως δεν σχετίζεται με αντιπαροχές (στο ΣΑΠΑ) αλλά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έδινε εισφορές στο κόμμα

Η ΕΔΕΚ ουδέποτε εισέπραξε οποιαδήποτε εισφορά που σχετίζεται με οποιαδήποτε αντιπαροχή ή αντάλλαγμα, δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του κόμματος ο Εκπρόσωπος Τύπου Κωστής Ευσταθίου με αφορμή δημοσιεύματα ότι επιχειρηματίας εισέφερε ποσό 20,000 ευρώ στην ΕΔΕΚ σε σχέση με το υπό διερεύνηση σκάνδαλο στο ΣΑΠΑ Πάφου.Omirou_thump

Για το θέμα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου απέστειλε το πρωί επιστολή στον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα στην οποία αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, σε διάφορες περιόδους, εισφέρει σε εράνους και οικονομικές εξορμήσεις της ΕΔΕΚ διάφορα χρηματικά ποσά με επιταγές “κάτι που είναι απολύτως συμβατό με τη νομοθεσία”.
Τα ποσά αυτά , προσθέτει, είναι καταχωρημένα στους οικονομικούς λογαριασμούς του κινήματος και οι εισφορές αυτές “ουδεμίαν σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση ποινικά αδικήματα στο ΣΑΠΑ”.

Αναφέρει ακόμη ότι η ΕΔΕΚ είναι στη διάθεση της νομικής υπηρεσίας για να δώσει πλήρη στοιχεία για τις πιο πάνω εισφορές και να κοινοποιήσει όλα τα σχετικά στοιχεία.

Ο κ. Ευσταθίου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι εάν οποιοδήποτε στέλεχος της ΕΔΕΚ χρηματίστηκε ή έλαβε ύποπτη εισφορά που να σχετίζεται με το υπό διερεύνηση σκάνδαλο ή με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση, “είναι αυτονόητο για εμάς ότι αμέσως τίθεται εκτός Κινήματος και ότι το λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη”.

Είπε ότι όλες οι εισφορές που έλαβε η ΕΔΕΚ σε εράνους και οικονομικές εξορμήσεις είναι δηλωμένες στους οικονομικούς λογαριασμούς του Κινήματος και είναι απολύτως νόμιμες, και ότι η διασύνδεση της εισφοράς συγκεκριμένου επιχειρηματία προς το ΚΣ ΕΔΕΚ δεν έχει καμιά σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση του ΣΑΠΑ.

“Η κατακύρωση της προσφοράς του ΣΑΠΑ έγινε έξι μήνες πριν την εν λόγω εισφορά. Όλες οι εισφορές που έλαβε η ΕΔΕΚ από το 2008 μέχρι σήμερα από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αλλά και άλλους πολίτες στο πλαίσιο εράνων και οικονομικών εξορμήσεων, μέχρι το 2011 είναι δηλωμένες στα βιβλία εσόδων-εξόδων του Κινήματος και από το 2012 (μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας) έχουν δηλωθεί στους εξελεγμένους λογαριασμούς του Κινήματος που κατατίθεται στον Έφορο Πολιτικών Κομμάτων”, σημείωσε.

Ο κ. Ευσταθίου έδωσε στη δημοσιότητα την απόδειξη κατάθεσης της επιταγής, για την οποία γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα, η οποία, εξήγησε, είναι εγγεγραμμένη στο επίσημο βιβλίο εσόδων-εξόδων της ΕΔΕΚ. Σημείωσε ακόμη ότι κατά το έτος 2009, η νομοθεσία δεν υποχρέωνε τα πολιτικά κόμματα να υποβάλλουν εξελεγμένους λογαριασμούς.

Ο κ. Ευσταθίου τόνισε ακόμη ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΣ ΕΔΕΚ Πάφου από το 2008 δηλώνουν την ετοιμότητά τους “να ελεγχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και τα περιουσιακά τους στοιχεία για να λάμψει η αλήθεια”.

“Η ΕΔΕΚ ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε ποσό ως αντάλλαγμα ή ως αντιπαροχή. Η εντιμότητα μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση”, δήλωσε ο κ. Ευσταθίου.