Γ. Μουζάλας: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενδείξεις ότι οι οκτώ Τούρκοι είναι πραξικοπηματίες»


Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάσιμες ενδείξεις ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είναι πραξικοπηματίες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή.imagew.aspx

Επιπλέον, ο κ. Μουζάλας εξήγησε για ποιους λόγους η κυβέρνηση του υπέβαλε αίτηση ακύρωσης στη χορήγηση ασύλου του ενός από τους οκτώ.
«Βγήκε μία απόφαση (σ.σ. για τη χορήγηση ασύλου σε έναν αξιωματικό). Αυτήν η απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Όπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες. Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες. Και κατά την άποψή μας αυτό δημιουργεί, είναι γνωστό αυτό, ένα πρόβλημα με τη γείτονα χώρα και εμείς αυτό που θέλουμε, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι είμαστε Κράτος Δικαίου, θα πάμε δικαστικά», σημείωσε.

Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι υπέγραψε την έφεση προκειμένου να είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες.
Παράλληλα, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες που έχει αναλάβει και την υπεράσπιση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, καταγγέλλει ως παράνομη την κράτηση του ενός, στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο. «H σύλληψή του και η κράτησή του είναι καταφανώς παράνομες και επισύρουν ακόμη και ποινική ευθύνη για όποιον τη διέταξε, καθώς και για όσους έδωσαν τη σχετική εντολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση