Τα τελικά αποτελέσματα των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα

Ανακοινώθηκαν τα ποσοστά των κομμάτων που συμμετείχαν στις παράνομες εκλογές στα κατεχομενα  την Κυριακή οπως και τα ονόματα όσων εκλέγηκαν ψευδοβουλευτές.images-1
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ενστάσεις για τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν ως την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, στις 1700.

Τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 35,57%, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα  20,97% , το Κόμμα του Λαού 17,10%, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 8,61%,το Δημοκρατικό Κόμμα 7,83%, το κόμμα της Αναγέννησης 6,96%, το Κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας 2,67% και το Κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας 0,13%.

Στη Λευκωσία “εκλέχθηκαν” ψευδοβουλευτές για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 6, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, 4, Κόμμα του Λαού 3, και από 1 το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το κόμμα της Αναγέννησης. Στην Αμμόχωστο για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 5, για το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 3, για το Κόμμα του Λαού 2 και από 1 για τα Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το κόμμα της Αναγέννησης. Στην Κερύνεια για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 4, για το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 2, για το Κόμμα του Λαού 2, και από 1 το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα.  Στη Μόρφου για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 2, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 1 και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 1. Στο Τρίκωμο για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 3, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 1 και το Κόμμα του Λαού επίσης 1. Στη Λεύκα για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 1 και Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 1.

Στη ψευδοβουλή» επιστρέφει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς. Επίσης η κόρη του Ντερβίς Έρογλου, Ρεσμιγιέ Καναλτάι έγινε για πρώτη φορά «βουλευτής» στην Αμμόχωστο.

Στη «βουλή» μπαίνουν και οι δύο διαπραγματευτές της τ/κ πλευράς Οζντίλ Ναμί (ΡΤΚ) και Κουντρέτ Οζερσάι (ΚΛ) .

Ψευδοβουλευτής Λευκωσίας είναι επίσης ο πρόεδρος του Τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου Φικρί Τόρος (ΡΤΚ).