Ο Χάσικος προμηνύει πρόωρες δημαρχιακές εκλογές στην Πάφο

Είπε πως η κυβέρνηση θα απευθυνθεί   στη Νομική Υπηρεσία για νο νομική συμβουλή

 

Την εκτίμηση του εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε εκείνα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι με κίνδυνο και θυσίες τόλμησαν να τα βάλουν με το σαθρό κατεστημένο και με εκείνους που ενώ είχαν την υποχρέωση να διαχειρίζονται το Δημόσιο χρήμα, τα λεφτά του Κύπριου φορολογούμενου κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αντ΄ αυτού, σήμερα είναι κατηγορούμενοι ότι διασπάθισαν ή χρηματίστηκαν ή έκλεψαν τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ Δ.Σ ΣΑΠΑ

“Θα ήθελα”, σημείωσε, «να εκφράσω την εκτίμηση μου και να πω ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, αλλά και αυτοί οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν τα κακώς έχοντα, είμαστε όλοι στην ίδια γραμμή».

Σημείωσε περαιτέρω ότι “εμπιστευόμαστε τους θεσμούς, την Αστυνομία, τις ανακριτικές αρχές, την Εισαγγελία και τα δικαστήρια ότι θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”.

Ο κ. Χάσικος μετά τη σύσκεψη που είχε με το δημοτικό συμβούλιο Πάφου δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική, αφού έχουν καταγραφεί οι απόψεις όλων μελών του δημοτικού συμβουλίου της Πάφου, οι οποίοι αγωνιούν -όπως είπε- για την επόμενη ημέρα, αφού η δικαιοσύνη στην Κύπρο παίρνει επί μακρόν μέχρι να αποδοθεί.

Αυτή η αβεβαιότητα, συμπλήρωσε, δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί οι πολίτες έχουν εκλέξει δήμαρχο και όχι δημαρχεύοντα, “χωρίς να υποτιμώ το έργο και τη δουλειά του δημαρχεύοντα Μάκη Ρουσή, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει το έργο του μέχρι να διαφανεί πλήρως στα πλαίσια του συντάγματος και των νόμων και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα τι ακριβώς θα γίνει”.

Ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε και σε αναφορά μέλους του δημοτικού συμβουλίου Πάφου που είπε στο πλαίσιο της συνάντησης ότι ήταν ό,τι χειρότερο να βλέπει τον Δήμαρχο του με χειροπέδες στο Δικαστήριο.

Και η κοινωνία της Πάφου, συνέχισε, κάπως έτσι νιώθει τον πρώτο πολίτη της πόλης να τον βλέπει να οδηγείται στο δικαστήριο της πόλης, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν υπονοεί οτιδήποτε, αφού είναι όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, αλλά σίγουρα – όπως είπε – σοκάρει.

Ερωτηθείς τι θα πράξει το Υπουργείο και κατά πόσο θα εισηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία την προκήρυξη εκλογών, ο κ. Χάσικος απάντησε: «Θα απευθυνθούμε στη Νομική Υπηρεσία του Κράτους, στο Γενικό Εισαγγελέα, θα θέσουμε ενώπιον του την κατάσταση όπως ακριβώς τη γνωρίζουμε και την έχουμε εισπράξει, συζητώντας με το Δημοτικό συμβούλιο και,όπως ελέχθηκε πριν, αφού στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί διέξοδος έτσι ώστε όλα να λειτουργήσουν ομαλά».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη πως οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το Δημοτικό συμβούλιο της Πάφου είναι πολύ πέραν των υποχρεώσεων προς τους δημότες της Πάφου.

Παρατήρησε επίσης πως το Πάφος 2017 δεν αφορά μόνο τους Παφίτες, αλλά την Κύπρο και την ίδια μας την αξιοπρέπεια.Ερωτηθείς τι θα κάνει το Κράτος προς την κατεύθυνση της ΠΠΕ και του Πάφος 2017, είπε πως η Πολιτεία και η Κυβέρνηση είναι εδώ και θα στηρίξει, σημειώνοντας πως απόδειξη αποτελεί και η παρουσία του στην Πάφο.

Επεσήμανε ωστόσο πως δεν είναι η ώρα των οποιονδήποτε εξαγγελιών.

Ο κ. Χάσικος στη συνέχεια είχε συνάντηση με το Δ.Σ του ΣΑΠΑ, ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα αυτό.