Δημοψήφισμα για την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία ζητά η Μεράλ Ακσενέρ

Δημοψήφισμα για την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία το 2019, ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ζητά η πρόεδρος του νέου κόμματος 2CCB4471BF3F375A32F6381EE3BAC1D7Iyi Parti (Καλό Κόμμα) Μεράλ Ακσενέρ.

Η Μεράλ Ακσενέρ επικρίνοντας την πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης για το Κυπριακό από το Τούντζελι της Τουρκίας ανέφερε: “Απευθύνομαι από εδώ. Όπως θα στηθούν κάλπες ενώπιόν μας το 2019 έτσι να στηθούν και στην Κύπρο. Άντε να δούμε αν τολμάτε.Φέρτε τις κάλπες ενώπιον των Κυπρίων “πολιτών” να αποφασίσουν αν θέλουν προσάρτηση με την Τουρκία και να δούμε τον πατριωτισμό σας. Να δούμε ποιοι είστε εσείς οι πατριώτες του γλυκού νερού”.

Να σημειώσουμε  ότι η Μεράλ Ακσενέρ η οποία έχει κατά το παρελθόν διατελέσει αντιπρόεδρος της Τουρκικής Βουλής προχώρησε στη δημιουργία νέου κόμματος με το όνομα “İYİ PARTİ” το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Καλό Κόμμα».

Η νέα πολιτική κίνηση τοποθετείται στον χώρο της κεντροδεξιάς και έχει ως σλόγκαν το «Η Τουρκία θα γίνει καλά».

Η  Μεράλ Ακσενέρ υπήρξε επικεφαλής της εσωκομματικής κίνησης στο MHP κατά του επικεφαλής του κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.