Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση φόνου του 51χρονου Βούλγαρου

Εξιχνιάσθηκε  από το ΤΑΕ Λάρνακας η υπόθεση φόνου του 51χρονου Βούλγαρου Ντάνιελ Νικόλοφ, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος με το μαχαίρι καρφωμένο στο στήθος και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο διαμέρισμά του στη Λάρνακα. Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην υπόθεση με τη σύλληψη του πρώην συγκατοίκου του θύματος Αντρέι Οφσιανίκοφ, 57 χρόνων, από τη Ρωσία, έριξαν άπλετο φως στο έγκλημα.imagew-9.aspx
Η σύλληψη του Οφσιανίκοφ έγινε κατόπιν αξιολόγησης μαρτυριών, σύμφωνα με τις οποίες συγκατοικούσε με το θύμα το τελευταίο δίμηνο, εργάζονταν μαζί περιστασιακά σε οικοδομές και ότι ο ύποπτος εξαρτιόταν οικονομικά από το θύμα.
Ο Ανρέι Οφσιανίκοφ ήδη έδωσε θεληματική κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης και ομολόγησε ότι αυτός μαχαίρωσε τον 51χρονο Βούλγαρο. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες, σχετικά με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Όσον αφορά τον άλλο Ρώσο ο οποίος αρχικά είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων, τον Σεργκέι Κιριγιάνοφ 49 χρόνων (κι αυτός προφυλακίστηκε για την ίδια υπόθεση) τελικά αποδείχθηκε ότι είπε… τη μισή αλήθεια στους ανακριτές.
Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε ότι αυτός σκότωσε τον Νικόλοφ, ωστόσο ήταν παρών στη σκηνή του εγκλήματος . Και δεν είπε τίποτε στους αστυνομικούς για το γεγονός αυτό. Θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για άλλα αδικήματα (συνέργεια, συγκάλυψη κ.λπ.). Στην κατάθεση – ομολογία που έδωσε ο Οφσιανίκοφ αναφέρει ότι στις 11 Νοεμβρίου ήταν μαζί με τον Νικόλοφ και τον Κιριγιάνοφ στο διαμέρισμα του θύματος, στην οδό Γολγών, και κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά. Και οι τρεις ήταν σε κατάσταση μέθης.
Σε κάποια στιγμή είδε το θύμα να κρατά δύο σπασμένα ποτήρια και ν΄ αυτοτραυματίζεται, ενώ ήταν σ΄ έξαλλη κατάσταση. Όταν έσπευσε στο μέρος η Αστυνομία, ο Νικόλοφ είχε ήδη ηρεμήσει. Όταν, όμως, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, μετά από πάροδο περίπου μιας ώρας, οι Νικόλοφ και Κιργιάνοφ καβγάδισαν έντονα. Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του ο Οφσιανίκοφ, το θύμα πήρε ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του Κιργιάνοφ.
Τότε ο ύποπτος (ο Οφσιανίκοφ) έπιασε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε τον Νικόλοφ τρεις φορές στην πλάτη και άλλες δύο φορές στην κοιλιά. Το θύμα γύρισε προς τον ύποπτο και προσπάθησε να του επιτεθεί, αλλά αυτός άρπαξε άλλο μαχαίρι και του το κάρφωσε στο στήθος. Στη συνέχεια μαζί με τον Κιργιάνοφ εγκατέλειψαν το μέρος. Τα ρούχα που φορούσαν τα πέταξαν σε μεγάλο κάλαθο σκουπιδιών. Η νεκροτομή στη σορό του νεκρού κατέδειξε ότι δέχθηκε συνολικά 18 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματός του.