Στο Προεδρικό ο Ελληνας πρωθυπουργός

Έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για την τριμερή σύνοδο Κύπρου- Ελλάδας – Αιγύπτου.imagew-2.aspx

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχτηκε στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Με βάση το πρόγραμμα θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρασημοφορήσει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Παρασκευόπουλο με τον μεγαλόσταυρο του τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Ο Πρόεδρος θα υποδεχτεί στην συνέχεια τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι με τον οποίο θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος Σίσι και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με αντιπροσωπείες των τριών χωρών και αμέσως μετά θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Στη συνέχεια οι Πρόεδροι Αναστασιάδης και Σίσι και ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Θα ακολουθήσει γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.