Βρετανία:Εληξε η ομηρία στο Nuneaton

 

Με επέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάσταση ομηρίας στο πάρκο αναψυχής Μπερμούντα στην πόλη Νιουνίτον της Βρετανίας. Ένοπλος υπάλληλος της επιχείρησης κρατούσε δύο ανθρώπους όμηρους. Η αστυνομία είχε αποκλείσει από νωρίς την περιοχή, ενώ είχε ανακοινώσει ότι το περιστατικό δε σχετίζεται με τρομοκρατία.imagew.aspx

Το απόγευμα της Κυριακής ο ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα μπόουλιγνκ στο πάρκο αναψυχής και κράτησε ομήρους δύο ανθρώπους.

Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως την περιοχή και, το βράδυ, με επέμβασή της έβαλε τέλος στο περιστατικό.

Ο διευθυντής του πάρκου αναψυχής είχε δηλώσει ότι ο ένοπλος κρατάει δύο ομήρους στην αίθουσα μπόουλινγκ του κέντρου. Επισήμανε, ακόμη, όπως επιβεβαιώνει και η αστυνομία ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.

Οι ένοπλοι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα, περίπου τέσσερις ώρες μετά από την έναρξη του περιστατικού, έφοδο με φωτοβολίες κρότου-λάμψης στο κέντρο μπόουλινγκ όπου βρίσκονταν οι όμηροι.

Άνθρωποι που ήταν εγκλωβισμένοι στα γύρω καταστήματα και σε ένα ξενοδοχείο και στους οποίους επετράπη να φύγουν από το εμπορικό πάρκο δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί τους είπαν πως οι όμηροι απελευθερώθηκαν. Την πληροφορία, όπως και τη σύλληψη του ενόπλου, επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του κέντρου μπόουλινγκ που μίλησε στο BBC .

Λίγο μετά από την επιχείρηση της αστυνομίας στο σημείο πήγε ασθενοφόρο, το οποίο έφυγε λίγο αργότερα.Πιστεύεται πως ήταν ο δράστης ο οποίος αντιμετωπίζει  προβλήματα υγείας.