Βρετανία: Μη τρομοκρατικά τα κίνητρα του ένοπλου στο Nuneaton


Επιβεβαιώνεται η ένοπλη ομηρεία σε κέντρο μπόουλινγκ στο εμπορικό πάρκο καταστημάτων λιανικής Bermuda Park στην κωμόπολη Nuneaton της κομητείας Γουόρικσιρ. Η τοπική αστυνομική διεύθυνση δηλώνει ότι πρόκειται για περιστατικό που δε συνδέεται με τρομοκρατικά κίνητρα.imagew-8.aspx

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο Sky News, στο κατάστημα υπήρχε πολύς κόσμος, μεταξύ άλλων για ένα παιδικό πάρτι. Μία υπάλληλος είπε ψιθυριστά στους γονείς να φύγουν. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε μπροστά στις οικογένειες και στους υπόλοιπους θαμώνες ένας άνδρας που κρατούσε στο ένα χέρι κοντόκανη καραμπίνα. Περιγράφεται ως ηλικίας περίπου 40 ετών και «ατημέλητος».

Όταν η παρουσία του έγινε αντιληπτή από όλους επικράτησε πανικός με τον κόσμο να τρέχει προς την έξοδο. Ο ένοπλος τους ακολούθησε προς στιγμή στην έξοδο φωνάζοντας και βρίζοντας, χωρίς όμως να πυροβολήσει.

Στη συνέχεια ο ένοπλος επέστρεψε στο κέντρο μπόουλινγκ όπου πιστεύεται ότι κρατά ως ομήρους τουλάχιστον δύο υπαλλήλους.

Άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί λένε ότι ακούστηκε πως πρόκειται για κάποιον ο οποίος είχε προσωπική διένεξη με εργαζόμενο ή εργαζόμενους στο χώρο. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί επισήμως τα κίνητρα του δράστη, πέρα από το ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Η αστυνομία καλεί τον κόσμο να αποφεύγει το σημείο, ενώ δεν επιτρέπεται η έξοδος σε όσους βρίσκονται στο εμπορικό πάρκο, παρά μόνο σε ορισμένους που ήταν σε καταστήματα κοντά στην έξοδο του χώρου στάθμευσης.

Στο σημείο υπάρχουν ένοπλοι αστυνομικοί και ασθενοφόρο ελικόπτερο.

Ένας από τους πολλούς αυτόπτες μάρτυρες είπε ότι είδε τον ένοπλο να φέρνει έναν όμηρο στην πόρτα, σαν να θέλει να πει στην αστυνομία ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.

Ακριβώς δίπλα από το κέντρο μπόουλινγκ βρίσκεται παιδότοπος, ενώ στο εμπορικό πάρκο υπάρχουν ακόμα ένας παιδικός σταθμός, ένας κινηματογράφος, πολλά εστιατόρια, γυμναστήριο, ξενοδοχείο και άλλα καταστήματα και επιχειρήσεις.