Δεύτερη και τελευταία θητεία επαναδιεκδικεί ο απερχόμενος Πρόεδρος

Υποψηφιότητα «για μια δεύτερη και τελευταία θητεία, ανακοίνωσε ότι επαναδιεκδικεί  ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας , γεγονος που δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη καθότι αναμένετο .imagew-6.aspx

Η ανακοίνωση επίσημα να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατία ήρθε στο τέλος του απολογισμού του κυβερνητικού έργου στο Συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία και έγινε αποδεκτή με χειροκροτήματα  από στελέχη και αξιωματούχους του ΔΗΣΥ ,δεκάδες  επισήμους αλλά και υποστηρικτές του .

Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η εντολή που ο λαός του έδωσε το 2013, ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέγοντας πως χάρη στην αποφασιστικότητα, τις τολμηρές αποφάσεις ευθύνης, τη συμβολή του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι μόνο, τη συνεργασία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων, αλλά κυρίως στις θυσίες του κυπριακού λαού πετύχαμε πολλά. Πετύχαμε, είπε, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του κράτους και του χρηματοπιστωτικού τομέα, να αναβαθμίσουμε το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών φέρνοντας σταθερότητα και ανάπτυξη.

Έκαναν, συνέχισε, σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό της Πολιτείας, εμπέδωσαν τη μηδενική ανοχή στη διαφθορά, ανασχεδίασαν τον προσανατολισμό της οικονομίας σε νέους δημιουργικούς τομείς, με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην έρευνα και την καινοτομία, έχτισαν το κοινωνικό κράτος που γνοιάζεται για όσους έχουν πραγματική ανάγκη.imagew-1.aspx

«Βάλαμε τις βάσεις για εξεύρεση μιας λύσης που θα μας οδηγεί σ’ ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο και σύγχρονο κράτος, ένα κράτος απόλυτα εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Δεν εθελοτυφλώ για να γνωρίζω ή να παραγνωρίζω τα όσα ακόμα απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρώσουμε ένα όραμα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που θα φέρει την ειρήνη στην πατρίδα μας, θα δώσει νέες ευκαιρίες και ελπίδες στους νέους μας, θα ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό των δομών της Πολιτείας και θα εμπεδώσει την πραγματική αξιοκρατία, θα διαφυλάξει όσα ο λαός μας με τις θυσίες του έχει κατακτήσει αλλά και θα συνεχίσει με σταθερότητα τα βήματα μπροστά.

«Που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και με πραγματισμό τα προβλήματα των χαμηλοσυνταξιούχων, των ευάλωτων ομάδων, των όσων κλήθηκαν με προσωπικές θυσίες να σώσουν την οικονομία και το κράτος, όπως  οι καταθέτες και οι κάτοχοι των αξιόγραφων. Δεν υπόσχομαι κενού περιεχομένου υποσχέσεις, ώστε μέσα από λαϊκισμό να γίνω αρεστός. Αυτό που λέω είναι ότι μέσα από πραγματισμό πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Γιατί έχουμε κάνει βήματα μπροστά και χρειάζεται σωφροσύνη, δημοσιονομική πειθαρχία. Το κάθε βήμα μας να είναι μελετημένο για να μην επιστρέψουμε σε καταστάσεις που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν».

Γνωρίζει, συνέχισε, ότι υπολείπεται να ολοκληρώσουν μέσα από τον εκσυγχρονισμό ζητήματα πρόνοιας με πλήρες σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, να ολοκληρώσουν με επιτυχία τους ενεργειακούς σχεδιασμούς, με αποφασιστικότητα αλλά και σωστό προγραμματισμό να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας.

«Αυτό είναι το όραμα μου, φίλες και φίλοι, γι’ αυτό το όραμα είναι που αποφάσισα να θέσω το έργο της Κυβέρνησής μου και την υποψηφιότητά μου στην κρίση του κυπριακού λαού. Μια υποψηφιότητα για μια δεύτερη και τελευταία θητεία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι παρά τους ψηλούς τόνους αμφισβήτησης που επικρατούν σε κάθε προεκλογική περίοδο, δεν είναι πρόθεσή του να ακολουθήσει τον δρόμο της αντιπαράθεσης με κανένα, όπως έπραξε και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πενταετίας. «Γιατί σε μια τελευταία θητεία κανένας δεν θα είναι αντίπαλος, αντίπαλος όλων θα είναι τα προβλήματα που ο λαός και η πατρίδα μας αντιμετωπίζει. Σ’ αυτά τα προβλήματα είμαι αποφασισμένος να επικεντρώσω τις προσπάθειες, το πρόγραμμα και τους σχεδιασμούς μου».

Δεν έχει αμφιβολία, συνέχισε, πως όσες και όποιες διαφορές κι’ αν μας χωρίζουν σήμερα, αυτό που μας ενώνει είναι το όραμα ή το καθήκον, «το 2023 εκείνος που θα με διαδεχθεί, αν φυσικά ο λαός μου ανανεώσει την εντολή, να παραλάβει ένα κράτος ελεύθερο, σύγχρονο, απόλυτα συμβατό με τις προσδοκίες του λαού μας».

Κάλεσε τέλος όλους να ενώσουν δυνάμεις ώστε με σταθερά βήματα μπροστά, να κτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για όλους. «Σας ευχαριστώ από καρδιάς και να είστε ευλογημένοι» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που χαιρέτισε νυν και πρώην Υπουργούς που παρευρέθηκαν στο Συνεδριακό, τον Επίτροπο, Χρήστο Στυλιανίδη, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, επιχειρηματίες, Δημάρχους, εκπροσώπους εργοδοτικών οργανώσεων, άλλων οργανωμένων συνόλων, την οικογένεια και τα εγγόνια του και πλήθος κόσμου.

Το 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναλαμβάνοντας το πηδάλιο ενός καραβιού που βούλιαζε, ανέφερε στην αρχή της εκδήλωσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης λέγοντας πως έχοντας ο Πρόεδρος στο πλευρό του ομάδα ανθρώπων που σήκωσαν τα μανίκια και εργάσθηκαν υπό την αυστηρή του καθοδήγηση, «πήρε τολμηρές αποφάσεις, αντιμετώπισε τον κίνδυνο, απέτρεψε το ναυάγιο και σήκωσε πλώρη προοπτικής και ανάπτυξης».

Όλοι εμείς θα είμαστε στο πλευρό του, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέροντας ότι «τα όσα με τόσο κόπο πετύχαμε ως κοινωνία, ως κυπριακός λαός στο σύνολό του, υπό την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη, δεν τα χαρίζουμε σε κανένα». Προχωράνε, είπε, να ολοκληρώσουν το έργο τους, να πάνε την Κύπρο πιο ψηλά, να συνενώσουν δυνάμεις, να παντρέψουν εμπειρία, γνώση και όρεξη, «να μην χαρίσουμε το μέλλον των παιδιών μας σε κανέναν».