Ποινικός ανακριτής για την υπόθεση λαθροθηρίας

Στο διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή θα προχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας μετά από τις σοβαρές αποκαλύψεις  της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ την περασμένη Κυριακή  για διαφθορά στο Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας.Unknown-2

Ο τζίρος από τη λαθροθηρία αμπελοπουλιών φθάνει τα €15 εκατομμύρια και φαίνεται ότι άτομα του υπόκοσμου είναι καλά δικτυωμένα, ώστε να μην καταγγέλλονται με βάση τη βαρύτητα των εγκληματικών τους πράξεων. Αστυνομικός μέλος του Κλιμακίου, που επέλεξε να καταγγείλει τα κακώς έχοντα καθώς και διαπλοκή ΜΜΑΔιτών με λαθροθήρες, βρέθηκε αποσπασμένος σε άλλο πόστο της Αστυνομίας, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του.

Σε καταγγελίες προχώρησε τόσο προς τον Διοικητή της ΜΜΑΔ, όσο και στον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις του να μιλήσει με τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας για πιθανά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα μελών του Κλιμακίου, κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό.

Προς τον σκοπό αυτό, ο αστυνομικός μέσω δικηγορικού γραφείου απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα ενημερώνοντάς τον σχετικά και ζητώντας την παρέμβασή του για τη διαλεύκανση των όσων καταγγέλλει. Παράλληλα, πληροφορεί τον Γενικό Εισαγγελέα ότι πολύ πρόσφατα δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του.

Αποκαλυπτικό είναι και το σημείωμα του αστυνομικού προς τη Διεύθυνση της ΜΜΑΔ, όπως αναφέρονται πληροφορίες, ότι ενήργησε εκ μέρους του Διευθυντή της Μονάδας και ανέλαβε μόνος του υπόθεση κατά του μεγαλύτερου λαθρέμπορα αμπελοπουλιών στην επαρχία Λάρνακας.

Μάλιστα, στο εν λόγω σημείωμα γίνεται αναφορά ότι υπάρχει καταδότης μέσα στο Κλιμάκιο. Γίνεται ακόμα αναφορά για στημένες καταγγελίες, αλλά και μη καταχώρηση στο ηλεκτρονικό σύστημα της Αστυνομίας, επιχειρήσεων για πάταξη της λαθροθηρίας με σκοπό να μην γίνει αντιληπτό ποινικό αδίκημα στο οποίο υπέπεσαν μέλη του Κλιμακίου.

Σε μια περίπτωση υποστηρίζει ότι, παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκε ζωντανό θήραμα σε αιχμαλωσία, δηλαδή, τρεις λαγοί σε περιφραγμένο χωράφι, εντούτοις δεν καταγγέλθηκε ο ιδιοκτήτης. Ο αστυνομικός στις καταγγελίες εμπλέκει και θηροφύλακες που φέρονται να έχουν σχέση με άτομα του υπόκοσμου.