Οικολόγοι:Οι στρατηγικοί φίλοι του Προέδρου τον εγκαταλείπουν

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών με ανακοίνωση του υπογραμμίζει  imagew-1.aspxότι «οι στρατηγικοί φίλοι του Προέδρου Αναστασιάδη τον εγκαταλείπουν υιοθετώντας φιλοτουρκική στάση». Επικρίνει επίσης την ποντιοπιλατική στάση των Ην.Εθνων  για το θέμα των εγκλωβισμένων , τη στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Και σημειώνει :

«Μετά την ποντιοπιλατική στάση της UNFICYP στο θέμα της απαγόρευσης αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους της Καρπασίας -όπου αντί να παραλάβει τα τρόφιμα από τις αποθήκες, τα άφησαν εκεί για να μην εκτεθεί το ψευδοκράτος – είχαμε συνέχεια με τις δηλώσεις της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κας Κάθλιν Ντόχερτι στο ΡΙΚ. Με μια γενική και αόριστη τοποθέτηση απέφυγε να καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια του ψευδοκράτους. Η δήλωση της κας Ντόχερτι μάλλον ως προειδοποίηση ακούγεται προς την Κυπριακή Δημοκρατία να μην προβεί σε ενέργειες που θα δυσχεραίνουν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Χειρότερη ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του “υπουργού εξωτερικών” του ψευδοκράτους κ. Ερτουγρούλογλου για προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αυτός ξέχασε ότι η ανακήρυξη του ψευδοκράτους έχει κηρυχθεί παράνομη πράξη από τα Ενωμένα Έθνη (ψήφισμα 541/83).  Στο ψήφισμα αυτό καλούνται όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να μην αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος. Δεν κατανοούμε τι νόημα έχει η παρατήρηση του ότι είναι θέμα των κρατών η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Δυστυχώς τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη φαίνεται να αγνοούν τα ψηφίσματα τους. Τέλος σημειώνεται η σιγή ιχθύος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κ. Γιούνκερ στο θέμα αυτό. Φαίνεται ότι οι στρατηγικοί φίλοι του Προέδρου Αναστασιάδη τον έχουν εγκαταλείψει.»