Η τρανς Πάολα κατηγορεί την Αστυνομία για λογοκρισία

Ξήλωσαν έκθεση της με γυμνές φωτογραφίες στην παλιά Λευκωσία

Έφοδο σε έκθεση της τρανς Πάολας Ρεβενιώτη στη Λευκωσία έκανε η αστυνομία τ μετά από καταγγελίες ότι μεταξύ των έργων της υπήρχαν φωτογραφίες γυμνών ανδρών.656F719FBB4EFFA54D33504707C6C81D

Η έκθεση της γνωστής καλλιτέχνιδας και ακτιβίστριας με τίτλο «Διόρθωση» εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας και τη διοργάνωσε η Accept- ΛΟΑΤ Κύπρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Τρανς Ατόμων και θα διαρκούσε μέχρι το Σάββατο.

Σύμφωνα με την  αστυνομία, διερευνάται  αδίκημα ανάρτησης γυμνών φωτογραφιών σε δημόσιο χώρο.

Η έκθεση, που συνοδεύεται από προβολή του ντοκιμαντέρ της Ρεβενιώτη με τίτλο «Καλιαρντά», έχει πάρει άδεια από τον Δήμο Λευκωσίας. Θα παρουσιαζόταν στο κοινό μεταξύ 17:00-21:00 και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αγοράς οι φωτογραφίες ήταν καλυμμένες.

Εκτός από τον πρόεδρο της Accept–ΛΟΑΤ Κύπρου, Κώστα Γαβριηλίδη, κλήθηκε για κατάθεση και εκπρόσωπος του δήμου προκειμένου η Αστυνομία να εξετάσει τις συνθήκες διοργάνωσης της έκθεσης.

Μετά τις καταθέσεις, η Αστυνομία ανακοίνωσε στους διοργανωτές ότι θα επιστρέψει τα πάνελ με τις φωτογραφίες, αλλά κράτησε οκτώ από τις φωτογραφίες –αυτές που περιλαμβάνουν γυμνό– μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της υπόθεσης.

Τόσο οι διοργανωτές, όσο ο επιμελητής της έκθεσης Χρήστος Κυριακίδης, αλλά και η ίδια η Πάολα κάνουν λόγο για λογοκρισία.Από την πλευρά  του ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Α.Αγγελίδης  δηλωσε πως η αστυνομία έδρασε ύστερα από παράπονα γονιών με ανήλικα παιδιά. Οι φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες δεν ηταν καλυμμένες και είχαν αναρτηθεί σε δημόσιο χώρο.