Ο Αντρος Κυπριανού παρουσίασε την εξοχική του κατοικία στις Αρόδες

Είχα υποχρέωση και προς τον εαυτό μου και προς το ΑΚΕΛ να δείξω τι πραγματικά υπάρχει για να μην μένουν σκιές, ανέφερε στους δημοσιογράφους που προσκάλεσε στην εξοχικήimagew-2.aspx cache_728x3000_Analog_medium_434528_90357_3092017 κατοικία του στις Αρόδες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, λέγοντας ότι «μπορείτε να μεταφέρεται στον κόσμο τι πραγματικά υπάρχει”.

Ακολούθως απηύθυνε εκ νέου έκκληση όταν κάποιος έχει στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι αφορούν κάποιο πολιτικό πρόσωπο, ο σωστός τρόπος είναι να τα καταθέτει στις αρμόδιες Αρχές, να διερευνώνται και αν προκύπτει οτιδήποτε να δημοσιοποιούνται. Διαφορετικά, συνέχισε, “απλώς ρίχνουμε σκιές πάνω σε πρόσωπα και στη συνέχεια αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο να φύγουν”.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε να δείξει την εξοχική του κατοικία τη στιγμή που ο Δήμαρχος Πάφου δεν τον φωτογράφιζε , ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως “δεν λέχθηκαν ονόματα δημόσια αλλά με τον ψίθυρο κυκλοφόρησαν ονόματα”. Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει  ποιος ξεκίνησε την κυκλοφορία αυτών των ονομάτων για αυτό ένιωσε την ανάγκη να δείξει στους δημοσιογράφους τι πραγματικά υπάρχει εδώ, για να γνωρίζουν κατά πόσο έχει ένα εξοχικό των 3 εκ. με πισίνες και λοιπά. «Νομίζω έχετε δει και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο”.

Ο κ. Κυπριακού, απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε πως μέχρι στιγμής η εξοχική κατοικία δεν είναι δικής του ιδιοκτησίας, είναι τουρκοκυπριακής και ήταν υπό κατάρρευση. Τότε – όπως είπε-  η κυβέρνηση για να τα συντηρήσει τα έδινε και σε μη πρόσφυγες παρόλο που η μητέρα του έχει περιουσία στις κατεχόμενες περιοχές, προσθέτοντας πως το είχε πάρει  από άλλον που το είχε προηγουμένως και ουσιαστικά το αγόρασε από εκείνο αλλάζοντας και τα συμβόλαια. Επεσήμανε πως με τα έξοδα που έχει κάνει διαχρονικά πρέπει περίπου να του κόστισε συνολικά γύρω στις 15 χιλιάδες εδώ, έξοδα που έκανε τα τελευταία 20 χρόνια.

Έκθεση του ΣΑ

O ΓΓ του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε πως δεν έχει δει το κείμενο της έκθεσης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Είναι, είπε, το προσχέδιο, το οποίο έχει δοθεί στα μέλη του ΣΑ, σημειώνοντας πως πρέπει να δει αν το προσχέδιο θα καταστεί σε τελικό σχέδιο της έκθεσης του ΓΓ. Από τις πρώτες ωστόσο πληροφορίες, συνέχισε, που φθάνουν στην Κύπρο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το αφήγημα του κ. Αναστασιάδη όχι  απλά και μόνο δεν επιβεβαιώνεται, αλλά αντιθέτως καταρρίπτεται. Είπε ακόμη πως όλα όσα έλεγαν το τελευταίο διάστημα  δικαιώνονται πλήρως. Ο ΓΓ του Οργανισμού των ΗΕ, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, φαίνεται να καταγράφει πως χάθηκε μια ιστορικής σημασίας ευκαιρία γιατί δεν υπήρχε η απαραίτητη πολιτική βούληση από τα μέρη, δηλαδή τους Ε/κ και τους Τ/κ.

Πρόσθεσε επίσης πως δεν γίνεται καμία αναφορά σε ευθύνες της Τουρκίας, ενώ με βάση το αφήγημα – όπως είπε – του κ. Αναστασιάδη έπρεπε να κατακεραυνωθεί η Τουρκία, για τη στάση που εμείς λέμε ότι τήρησε στον Κραν Μοντανά. Επιφυλάκτηκε να πει περισσότερα όταν θα έχει το τελικό κείμενο στα χέρια του. Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για παράγραφο που γίνεται αναφορά για τις εγγυήτριες δυνάμεις, ο κ. Κυπριανού είπε πως άκουσε αυτή την πληροφορία αλλά θέλησε να την σχολιάσει όταν θα κυκλοφορήσει. Με βάση πάντως τις πληροφορίες, είπε ο κ. Κυπριανού, φαίνεται πως την “βγάζει δίχως πρόβλημα η Τουρκία “.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε πως η θέση του κ. Ακκιντζί έχει αποδυναμωθεί  στην τουρκοκυπριακή κοινότητα λόγω των εξελίξεων στο Κρςν Μοντανά. Είπε ακόμη πως οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει η τουρκική πλευρά είναι απαράδεκτες, σημειώνοντας πως το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να βαθύνουν περισσότερο τα τετελεσμένα με αποτέλεσμα να δυσκολέψει περισσότερο η προσπάθεια για την επίτευξη μιας λύσης, η οποία θα γίνεται αποδεκτή και θα εντάσσεται πάντοτε  στο συμφωνημένο πλαίσιο, όπως συμπλήρωσε.

Εθνικό Συμβούλιο 

Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι προφανές ότι ο κ. Αναστασιάδης θα τους πει τη δική του ερμηνεία των γεγονότων και των εξελίξεων. Για μας, είπε ο κ. Κυπριανού, είναι ξεκάθαρο ότι τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές, δεν πρόκειται να υπάρξει εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό , μετά τις προεδρικές εκλογές θα εξαρτηθεί  από το ποια θα είναι τα δεδομένα, τα οποία θα διαμορφωθούν δηλαδή το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΔ , αλλά και ποια τετελεσμένα θα έχουν δημιουργηθεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Όλα αυτά, είπε, θα επιδράσουν στο κατά πόσο θα υπάρξει προοπτική να ξεκινήσει μια νέα διαπραγμάτευση ή όχι.