«Δεν θα βγω στην παρασαρέλα…» δήλωσε ο Αβ.Νεοφύτου

Η πρόκληση του αύριο είναι η συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων στρωμάτων μέσω διατήρησης πλεονασμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ύστερα από συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων της Τρόικας που επισκέπτονται την Κύπρο στο πλαίσιο του τρίτου μεταμνημονιακού ελέγχου.imagew-6.aspx

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νεοφύτου είπε πως συζητήθηκε η κρίση του 2013, αλλά και το παρόν όπου η οικονομία βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, καταγράφοντας από τους ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ, με δημοσιονομικά πλεονάσματα και την ανεργία να βρίσκεται σε αποκλιμάκωση.

«Η πρόκληση για το αύριο είναι να μην έχουμε νέους ανθρώπους που να παραμένουν στην ανεργία, να μην έχουμε μεσήλικες στην μακροχρόνια ανεργία. Να συνεχίσει η ανάπτυξη και να έχουμε μια οικονομία που παράγει θέσεις εργασίας αξιοπρεπείς», συμπλήρωσε.

Όπως είπε,  «να δούμε και τις χαμηλές συντάξεις αλλά και αν έχουμε ένα εθνικό πρόγραμμα που θα δίνει μια ολιστική προσέγγιση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αλλά και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με τον ψηλό δανεισμό αλλά και το ψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο κ. Νεοφύτου είπε πως η οποιαδήποτε καταγγελία πρέπει να εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές με αυστηρότητα και αντικειμενικότητα ειδικά όταν προέρχεται από πολιτειακό αξιωματούχο και αφορά πολιτικά πρόσωπα.

Επεσήμανε όμως ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πασαρέλα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και να δηλώνουμε ο ένας πίσω από τον άλλο ότι δεν μας αφορά. Εγώ δεν θα βγω σε αυτή την πασαρέλα». «θα περιμένουμε το δήμαρχο για οποιαδήποτε στοιχεία έχει να τα δώσει στις αρμόδιες αρχές. Στην πασαρέλα δεν θα βγω για να δηλώνω τα αυτονόητα», πρόσθεσε ενώ αστειεύομενος είπε πως αίφνης όλοι έγιναν αρχηγοί μικρών κομμάτων

Τμηματικά ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για τον δρόμο Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς, ο κ. Νεοφύτου υπενθύμισε ότι ο σχεδιασμός του δρόμου είχε γίνει επί δικής του υπουργείας αλλά η υλοποίηση του έργου ματαιώθηκε λόγω της κρίσης. Τάχθηκε υπέρ αφού τώρα υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής κατασκευής του δρόμου.

«Είμαι υπέρ να γίνει, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να ολοκληρώσουμε το έργο σε μία φάση και πρέπει να γίνει τμηματικά. Δεν μπορεί να ξεκινήσουμε το δρόμο από την Πάφο στην Πόλη τετραπλής κατεύθυνσης γιατί δεν υπάρχουν οι δυνατότητες. Αυτό που θα γίνεται τμηματικά ως μέρος του όλου σχεδιασμού πρέπει οι αρμόδιοι να είναι σίγουροι να γίνουν με το σωστό τεχνικό τρόπο για να μη κινδυνεύει ο κόσμος που θα διέρχεται από αυτά τα τμήματα που θα παραδίδονται σταδιακά», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.