Ιστοσελίδα για νέους καλλιτέχνες

Με στόχο την παρουσίαση της δουλειάς νέων καλλιτεχνών μέχρι 35 χρονών, παρουσιάστηκε την Τετάρτη η ιστοσελίδα www.momomo17.com, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος imagew.aspxModus Operandi 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου (ΕΙ.ΚΑ), «η παρουσίαση της ιστοσελίδας, πραγματοποιήθηκε από την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Ναταλί Γιαξή και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα Σεπτέμβρη – Οκτώβρη 2017 και περιλαμβάνουν επισκέψεις  καλλιτεχνών και θεωρητικών, εργαστήρια  και εκθέσεις με τη συμμετοχή 43 νέων Κυπρίων καλλιτεχνών σε χώρους τέχνης της Λευκωσίας».

«Το πρόγραμμα Modus Operandi 2017: Νέοι Καλλιτέχνες από την Κύπρο (για συντομία, MO.17) εξετάζει καλλιτέχνες μέχρι 35 ετών, οι οποίοι βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας και επιδιώκει να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα ζωντανό αρχείο που έχει την δυνατότητα να εμπλουτίζεται συνεχώς», αναφέρεται.

«Επιτρέπει στον κάθε ενδιαφερόμενο, σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο, να συνδεθεί απευθείας με τους νέους καλλιτέχνες από την Κύπρο, και κατ’ επέκταση δημιουργεί ένα χώρο συναντήσεων και ανταλλαγών για όλους», προστίθεται.

Σημειώνεται επίσης ότι το πλήρες πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί εντός της εβδομάδας και θα αναρτηθεί στην σελίδα του Φυτωρίου στο Facebook.

Σε χαιρετισμό της η πρόεδρος του συνδέσμου Μαρία Λοϊζίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα ΜΟ.17 «είναι ένα πρόγραμμα από καλλιτέχνες σε καλλιτέχνες». Πρόκειται, πρόσθεσε, «για μία προσπάθεια η οποία πάνω απ’ όλα τονίζει τη σημασία της συλλογικότητας».