Σιζόπουλος: «Δεν με αφορούν οι καταγγελίες Φαίδωνος»

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε πως οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος δεν τον αφορούν.photo_21

«Θα ήθελα κατά τρόπο σαφή να δηλώσω ότι αυτές οι κατηγορίες δεν με αφορούν», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις, προσθέτοντας πως οι οικονομικές του καταστάσεις που αφορούν την επαγγελματική του δραστηριότητα «είναι διαφανείς και έτυχαν κατ’ επανάληψη λεπτομερούς και πολύ αυστηρού ελέγχου από το Τμήμα Φορολογίας χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε το μεμπτό».

«Οι δηλώσεις αυτές όπως πολλές φορές τόνισα είναι στη διάθεση του καθενός», συμπλήρωσε.

Σκόπιμη παραπληροφόρηση περί αύξησης της θητείας στην ΕΦ

Εξάλλου ο κ. Σιζόπουλος, απέδωσε σε προεκλογικές σκοπιμότητες καταγγελίες ότι με ευθύνη του ιδίου, υπό και την ιδιότητά του ως προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας, θα αυξηθεί η θητεία στην Εθνική Φρουρά και ότι δεν πραγματοποιούνται οι προαγωγές των υπαξιωματικών στην δύναμη.

«Δυστυχώς θα πρέπει να παρατηρήσω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε μια συστηματική κίνηση σκόπιμης παραπληροφόρησης για θέματα της ΕΦ η οποία δυστυχώς προέρχεται από μόνιμα στελέχη της δύναμης. Εκτιμούμε ότι στόχος αυτής της παραπληροφόρησης είναι η εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων, η υποβάθμιση του σημαντικού και υπεύθυνου έργου που πραγματοποιείται από όλα τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, ανεξάρτητα από τη κομματική τους προέλευση και ενδεχομένως η υπονόμευση της μέχρι σήμερα αγαστής συνεργασίας με το ΥΠΑΜ», είπε.

Δικαιολογημένη η απεργία των νοσηλευτών

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ με αφορμή την απεργία των νοσηλευτών, την οποία χαρακτήρισε ως δικαιολογημένη, επέκρινε το Υπουργείο Υγείας ότι προσπαθεί, μέσω πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, να συγκαλύψει «τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας υγείας».

Όπως είπε, «αυτά αποσκοπούν ουσιαστικά στη συγκάλυψη και δικαιολόγηση της κυβερνητικής απραξίας και αποθυμίας να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας της υγείας ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται στον αναπνευστήρα». Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη ανάγκη αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, την ανάπτυξη νέων κλινικών και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών ιατρικού και παραΐατρικού προσωπικού.

«Είναι καιρός η κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις βαρύγδουπες αλλά ανεφάρμοστες διακηρύξεις και δεσμεύσεις, είναι η ώρα των έργων και είναι η ώρα για αλλαγή πολιτικής», κατάληξε.